Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / Prosztatagyulladás

Prosztatagyulladás

A gesztenye nagyságú prosztata (dülmirigy) gyulladását, a húgycsövön keresztül történő bakteriális fertőzés okozza. A prosztata valójában nem egyetlen mirigy, hanem 30-50 speciális mirigyből álló szerv. A húgyhólyag alatt elhelyezkedő kb. 20 gramm súlyú prosztata hengerszerűen veszi körül a húgycső kezdeti szakaszát. A férfi nemi szervek közé tartozik. A mirigy tejszerű, híg váladékot termel. A hímivarsejtekkel együtt ez a váladék alkotja az ondó folyadékot. A prosztata bakteriális gyulladása, rendszerint húgyúti fertőzés következménye. Az ezzel összefüggésben jelentkező vizelési zavarok heves alhasi, esetleg deréktájba sugárzó fájdalmat okoznak. A gyulladás általában antibiotikummal gyógyítható. Nyugalom hatására a panaszok csökkennek. A gyulladás környékére helyezzünk meleg párnát vagy meleg palackot. Feltétlenül konzultáljunk orvosunkkal. Ha a prosztatagyulladás gyanúja áll fent forduljunk orvoshoz. Erre utal például a fájdalomérzet közösüléskor vagy székeléskor a lágyéki részen vagy a belek tájékán. A fertőzéssel szembeni legbiztosabb védelem a rendszeres és gondos tisztálkodás. az akut prosztatagyulladás antibiotikummal rendszerint eredményesen gyógyítható, különösen akkor, ha a kezelést már a 8-14. napon megkezdik. A kezelést gyakran nyálkahártya-duzzanatcsökkentő gyógyszerrel egészítik ki. amennyiben a gyulladást nem kezelik idejében megfelelő gyógyszerekkel, fennáll a tályogképződés veszélye. A kezelés időtartama elsősorban attól függ, hogy korán vagy későn kezdték e a kezelést. A gyulladás múltával is maradhat vissza fájdalom. A betegség gyakran kiújul.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Adipositas

Jelentése elhájasodás, elhízás, kóros zsírfelrakódás. Az elhízást manapság az un. testtömeg index segítségével állapítják meg. …

1 hozzászólás

  1. A prosztatagyulladás lehet nem bakteriális eredetű is, de sajnos ezt is antibiotikummal kezelik, mivel az urológus nem várja meg a tenyésztés eredményét rögtön antibiotikumot ír fel.
    Több info:
    http://herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulladas-prosztatitisz-prostatitis

Leave a Reply