Kezdőlap / Reumás betegségek / Reumás fájdalmak csökkentése

Reumás fájdalmak csökkentése

Gyerekkoromban, még csak idős emberektől hallottam, hogy fáj a válluk, térdük, fájnak az izületeik, és ezért különböző kezeléseket kapnak a „reumán”. Ma már, sajnos szinte népbetegséggé váltak a rheumás betegségek. Gyakorlatilag ugyanazokat a gyógymódokat ajánlják, mint annak idején, fürdő kúrát, gyógytornát. Időközben azért a kutatások beigazolták, hogy nagymértékben segíthetünk a fájdalom enyhítésében akkor, ha étrendünket is olyan táplálékokból állítjuk össze, amelyek segítik a szervezet lúgosítását, mivel a reumásoknak túlzott mértékben elsavasodott a szervezetük. Ez azt jelenti nagyon egyszerűen megfogalmazva, hogy a lehető legnagyobb mértékben kerülniük kell a fehérje, és a cukor fogyasztást. Ez nem csak a húst jelenti, hanem pl. a hüvelyes zöldségeket is. Lúgosítani a szervezetünket a különböző zöld növényekkel tudjuk, mint pl. a hagymafélékkel, a krumplival, de idesorolandóak a gabonafélék is, amennyiben hántolatlanok, a csírák, korpák, sőt, ajánlják a sörélesztő fogyasztását is.
A barnarizs diétával is jó eredményeket érhetünk el, ennek ideje két, három hét. Ez alatt az idő alatt csak barnarizst fogyasszunk, és zöldségeket, ami lehet zöldséglé is. Ha ezt a szigorú kúrát nem tudnánk betartani, akkor legalább naponta kétszer együnk lúgos ételt, hogy csökkentsük a savasodást szervezetünkben. Most, hogy nyakunkon a nyári meleg, még jól is esik, ha naponta több pohár frissen készített zöldséglevet iszunk, amennyit csak el tudunk fogyasztani. Az izületeket ezzel is szinte beolajozzuk. Kevés folyadékbevitel csak tovább rontja az izületek állapotát, a gyulladás terjed, a fájdalom fokozódik.
Visszatérek még gyerekkorom emlékeire, s eszembe jut, hogy öreganyám milyen módszerrel csökkentette a fájdalmat térdében.
A káposztalevelet összetörte, jól megütögette, a térdét bekente mézzel, s rátette a „gyűrött” káposztát, azt becsavarta egy puha ruhával, s így hagyta rajta egész éjszaka. Reggelre még akkor is lábra tudott állni, és lecsökkent a duzzanata, ha előző nap már csak fáslival tudott közlekedni.
E régi bevált gyógymódot én is kipróbáltam, jó szívvel ajánlom hát mindenkinek.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fájó izületek

Rohanó társadalmunkban a fogyasztáson van a hangsulj. Minden arra ösztökél -Fogyassz minél többet ! Az …

Leave a Reply