Rodosz

Rodosz a rózsák szigete. Nevét Rhodon nimfáról kapta. Nagy-múltú története van a szigetnek, mely több mint 5000 évre visszanyúl. Egykor görög nagyhatalom volt, melyet hódítók tucatjai akarták magukénak. És bár látványosságok egész tárházát tartogatja számunkra, mégis a sziget fővárosában található hatalmas palota emelkedik ki legjobban köztük. Ennek minden egyes terme egy külön látnivaló. Nem sokkal odébb az óvárosba kerülünk, ahol az emberen eluralkodik a benyomás, miszerint visszakerült a középkorba. Az óváros közepét szintén egy palota díszíti, mely a Nagy Mester névre hallgat, és homokkőből épült. Több mint 200 szobája van. Érdemes időt szánni a palota megtekintésére.
Rodosz partjain minden megtalálható, amire egy turista vágyhat. Homokos, jól kiépített tengerpart a fürdőzéshez, eldugott apró öblök a romantikához, magasba nyúló hegyek a túrázáshoz. Kristálytiszta vizében remek program a búvárkodás. A szigeten élők vendégszeretete, a kellemes, homokos és pálmafás tengerpart biztosítja az oda érkezők számára a megfelelő nyaralást.
A sziget egyik lüktető szíve Faliraki. Itt számtalan diszkó, bár, étterem, és szuvenírbolt található, melyek szinte egész nap, és egész éjjel rendelkezésre állnak. De remek célpont Ixia, Lalissos, És Kalithea is, ahol betekintést nyerhetünk a helyiek mindennapi életébe is. Az ott lakók nagyon barátságosak, és segítőkészek. Nevezetességek sorából még fontos kiemelni a Pillangók völgyét, mely a Petalúdes-nél található. Szemet gyönyörködtető látvány a több ezer színpompás pillangó mozgását figyelni. Szinte teljesen beborítják a növényzetet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Hozzászólás