Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Séta a múltba – A walk to remember

Séta a múltba – A walk to remember

A film egy 2002-es amerikai romantikus dráma. A főhősök középiskolások. Adott egy vagány, rossz társaságba keveredett, ám igen népszerű fiú: Landon (Shane West) és egy zárkózott, szorgalmas, különleges lány: Jamie (Mandy Moore). És ahogy annak lennie kell: a két fiatal útja találkozik. A film azonban nem áll meg azon a szinten, hogy a különbségek ellenére egymásba szeretnek, és a rossz fiúból az áhított lány kedvéért egycsapásra jófiú lesz.
Igazi drámai szál lép be a cselekménybe, és végigkövethetjük, hogy hőseink hogyan birkóznak meg vele. Ráadásul, ott van még a lány apja, a lelkész is, aki bonyolítja a kapcsolatot. Látunk színházi előadást, hallunk igazi mély beszélgetéseket, vágyakról, tervekről, reményekről. Hősünk felnő a tényekhez, feladatokhoz, és úgy viselkedik, olyan tetteket visz véghez, hogy igazán példát mutat vele mindenkinek.
A film arról szól, hogy milyen szinten hathatunk egymásra, mi mindent adhatunk a másiknak: hitet, önbizalmat, erőt, tartást, szeretetet. Hogy ha megfelelő emberrel találkozunk az életben, és eléri a lelkünket, meglátja bennünk a lehetőségeket, és ezt megmutatja, bármilyen emberré válhatunk. Az értékrendünket, a gondolkodásmódunkat mi magunk változtathatjuk meg, csak el kell hinnünk, és akarnunk kell, hogy jobb emberek legyünk.
Remek film a szerelmes lélekről, az emberi természetről, a megértésről, hitről, toleranciáról. Elsősorban érzelmes-érzékeny nőknek, lányoknak, szerelmes pároknak kell látniuk. Igazi megindító film egy meghitt estére.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply