Kezdőlap / Járművek / Autók / Sok-sok bírság. Figyelem, vagy büntetés

Sok-sok bírság. Figyelem, vagy büntetés

Július 1-jétől minden megváltozott, és ha azt gondoljuk, hogy ez csak papíron történt meg, akkor nagyot tévedünk. Akik napi rendszerességgel utaznak autóval, motorral, biciklivel, vagy csak gyalogosan közlekednek, árgus szemekkel kémlelődő közeggel találkozhatnak elég nagy számban. Ez azért is van, mert, mint ahogy azt sugalmazták, preventív jelleggel szabályozták nagyon komolyan a gyorshajtást, a piros lámpán való áthajtást, a gyalogos átkelőn kívüli átkelést, hogy csak néhányat említsünk a büntetendő szabálysértések hosszú sorából.

Abban az esetben, ha rossz fát teszünk a tűzre, nem csak mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk, de még számolgathatunk is, mert büntetőpontokat is beszerzünk, tehát egy hibát vétünk, és duplán büntetnek. Nahát, ez aztán a felelősségvállaltatás.
Ha 50 km/h a megengedett sebesség, és ezt mi túllépjük, akkor a következő bírság-kategóriákra kell számítanunk. Ha a túllépés 15 km/h – 25 km/h, a büntetés 30.000 Ft, és 4 pont. Amennyiben ennél gyorsabban száguldunk a tábla hatálya alatt, akkor 45.000 Ft-ról, vagy akár 300.000 Ft-ról is kaphatunk kedves, szívhez szóló csekket.
Ha a 100-as táblánál 120-135 között suhanunk, 30.000 Ft, 135-150 között 45.000 Ft, 150-165 között 60.000 Ft, és így tovább 300.000 Ft-ig. Az ezért járó 4-8 pontot is magunkénak tudhatjuk.

Érdemes mintegy 10 perccel korábban elindulni, mert időt kell hagyni az összes lámpás kereszteződésre, ugyanis, ha nem állunk meg KRESZ szerint a jelzőlámpánál, akkor bizony ez az út nekünk 100.000 Ft-ba került, ami lássuk be, elég drágának hat.
Ugyanennyi a büntetés, ha nem állunk meg a vasúti sorompó előtt ügyesen, okosan. Mindkettőért 8-8 pontot gyűjthetünk be.

Nagyon figyeljünk, hogy jó helyen parkoljunk, mert 30.000 Ft-ot is fizethetünk egy rosszul megválasztott parkolóhelyért, valamint a biztonsági övet is kapcsoljuk be minden alkalommal, mert ennek a díjtétele 15-40 ezer forintig terjed.

Vezessenek figyelemmel, és óvatosan!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Használtautó karosszériájának vásárlás előtti átvizsgálása

Miután eldöntöttük, hogy használtatót vásárolunk sok lényeges dolgot célszerű szemrevételeznünk, vagyis közelebbről megnéznünk az autón. …

Leave a Reply