Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Stephen King: Rémület a sivatagban

Stephen King: Rémület a sivatagban

Stephen King 1996-ban íródott regénye. 2006-ban készült el a filmváltozata hasonló címmel.
„Desperation (Reménytelenség)” – nem túl kellemes név egy városnak. Arról nem is beszélve, hogy az óriásnak is beillő seriff, mindenkit megállít az úton. És persze mindenkinél talál valami rendellenes dolgot, kit ezzel,kit azzal az indokkal magával visz az örsre. Nem valami kellemes látvány maga a rendőr sem, vért köp és – rohad.
A városon végigutazva sem látni mást, hullákon, varjakon, keselyűkön és farkasokon kívül. A Jackson család szörnyülködve nézi a pusztulás és tényleg nem reménykednek abban, hogy kiszabadulnak az őrült rendőr karmai közül. Az őrsön már egy egész kis kellemes társaságot gyűjtött össze, a Carver család 3 tagját (kislányukat lelőtte), egy öregembert, egy egoista és most már törött orrú írót és őket. Vagyis csak Maryt, hiszen férjét szintén megölte mielőtt a cellákhoz értek volna. Nem tudják, mi történik, és mi történt a városban. De érzik, hogy itt nem a rendőr az úr, a bűnös. Hanem valami nagyobb és hatalmasabb erő, aminek nem lenne szabad itt lennie. Tak. Ez a neve annak a démonnak vagy gonosznak, amit a régi a bánya megnyitásával szabadon engedtek. Furcsa kis szobrok segítségével egyre jobban terjed a hatalma az emberek fölött (akik még életben maradtak). A holtak nyelvén beszél az állatokkal, akik engedelmeskednek is neki. Szörnyű tragédia legendája kering a bánya körül, ami nem csak kitaláció. David, aki nagyon sokat imádkozik, sejti, hogy mi lehet a baj. Egyre többször vannak látomásai, amikből igyekszik összerakni a történetet, hogy mi is történik itt.
Hátborzongató szörnyű események sorozat kezdődik, mely az egész történetet végigkíséri. Kiváló éjszakai olvasmány azoknak, akik szeretnek borzongani…

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztása: az Újszövetség

A mai ember számára talán legtöbb üzenetet a Bibliában szereplő Újszövetség könyvei adják. A tömör, …

Hozzászólás