Kezdőlap / Görögország turisztikai látnivalók / Strandolás Görögországban

Strandolás Görögországban

Görögország ókori romjai mellett várja azokat a turistákat is, akik főleg pihenni szeretnének, megmártózni a vízben és napozni. A legfelkapottabb üdülőhelyei Korfu, Kavala, Mykonosz, Rhodosz, Kos, Kréta, Thira, Pagos és Zakynthosz. Korfun annak idején Sissy sok időt eltöltött, így megtalálható itt az ő szobra, de palotát és Habsburg kastélyt is fellelhetünk. Korfu mindenképpen a leggyakoribb úticél Görögországon belül, különösen a magyarok terén. Az észak-görög sziget busszal egy nap alatt elérhető, és különösen ajánlott azoknak, akik az éjszakai életet is ki akarják próbálni a görögöknél. Számos esti szórakozóhely, taverna, disco, night club, kávéház várja a turistákat, de érdemes sétálgatni az ódon főutcán is. Korfutól nem messze apró sziget található, ahol az elitturizmus üdülőhelyévé vált Paxosra látogathatunk el.
A magyarok által szintén kedvelt célpont Paralia, amely a Thermai öbölben fekszik. Az öböl legnagyobb üdülőhelye. Itt szintén várja éjszakai élet a napközben úszni, napozni vágyókat. Az Égei tenger legészakibb települése Thassos. A várost még csak most kezdik el felfedezni a turisták. A terület vadregényes tájai és gyönyörű vize remek kikapcsolódást nyújt. Érdemes ellátogatni Theologosba, egy Thassosban lévő kis hegyi faluba, ahol igazi görög vendéglátásban lehet részünk. A Taverna Avgoustosban szórakoztató esteket szerveznek, tánccal, népzenével, finom vacsorával.
Rhodosz más néven a Rózsák szigete, a Johannita lovagok fellegvára, ahol számos kolostort felfedezhetünk. Krétán megtekinthetjük a a körszínházat, archeológiai múzeumot és a Knosszoszi Palotát is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Leave a Reply