Szantorini

Szantorini vagy más néven Thíra egy kör alakú vulkanikus szigetcsoport az Égei-tengeren, mely Görögországhoz tartozik és körülbelül 200 km-re Athéntól délkeletre helyezkedik el. A Kükládok szigetcsoport legdélebbi tagja.

Szantorini mai formája egy irdatlan erejű vulkanikus robbanás következménye. Ez a nagy robbanás volt az, mely egyes elméletek szerint a Minoszi kultúra összeomlását, mások szerint az Atlantisz eltünését eredményezte. A nevét a sziget Szent Irénről kapta, amit a velenceiek a 13. században adtak neki.

A sziget ma Európa egyik legkedveltebb és legismertebb turisztikai célpontja. Nyáron több mint egy millió turista látogat el erre a csodás helyre. Számos Luxushajó út is érinti Szantorinit, melynek fővárosa Fira. Itt megtalálható minden ami a felhőtlen kikapcsolódáshoz és a romantikus estékhez kell. Tengerparti éttermek, bazárok, szállodák – a legolcsóbbtól a luxus kategóriáig- mind a tökéletes kényelmünket szolgálják.

Szantorini gasztronómiai szempontból is kínál meglepetéseket. A szigeten terem például a fehér padlizsán, a fáva bab és a katsouni nevű uborka, illetve világhírűek a borai, melyek jellegzetes íze a vulkanikus kőzetnek köszönhető. Érdekesség még, hogy szigeten folyamatosan fújó szél miatt a szőlőt kosár alakba fonva a földön növesztik. Leghíresebb boruk az Assyrtiko, melyet mindenképpen érdemes megkostólni.

Ha valaki Görögországban jár, ha teheti, mindenképpen érdemes ellátogatnia erre különlegesen szép és természeti kincsekben gazdag szigetre.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Leave a Reply