Kezdőlap / Terhesség / Szex terhesség alatt

Szex terhesség alatt

Nem kell választani a gyerekvállalás és a szex között. Ha figyeltek egymásra, ez az időszak olyan lehet, mint az az idő, aminek eredményét a szíved alatt hordod.
Általában az első hónapokban minden aggodalom nélkül szeretkeznek a babát váró párok, mert a kismamán nem látszanak a várandósság jelei. Csak a terhesség utolsó harmadában nem , és mégis egészséges, gyönyörű kisbabát hoznak a világra.

Az első és legfontosabb kérdés, ami felmerül bennünk, hogy milyen esetek azok, amikor nem biztonságos a szex. Ha a terhességed alatt vérzés, fájdalom lép fel, vagy veszélyeztetett terhes vagy, ekkor mindenképpen mellőzzük az aktust!

A gyermekvárás ideje sok változást vonz magával. Sok kismama teljesen máshogyan viszonyul a szexhez, mint terhessége előtt. Van aki sokkal többször kívánja a párját, mint terhessége előtt. Van, aki éppen ellentétesen reagál, és elutasítja azt. Ezt okozhatják a hormonok is, de van, aki az anyaságot nem tudja összeegyeztetni a szexszel.

A férfiak is többféleképpen reagálnak arra ha párjuk terhes. Sokan kívánatosnak találják egészséges, csillogó szemű, teltebb keblű párjukat. És köztük is van, aki azt mondja, hogy a baba már köztük van, és nem tud nőként tekinteni a párjára. Ez nem azt jelenti, hogy ne szeretné nagyon azt a nőt, aki a gyermekét hordja a szíve alatt!

Egészséges kismamák nyugodtan áldozhatnak a test örömeinek, a szex önmagában nem ártalmas. A mozgás nem veszélyezteti a gyermekét, biztonságban van a méhben. Az orgazmussal méhösszehúzódások járnak, de ezek nem olyanok, mint a szülés előtti összehúzódások, csak hasonlóak.

A terhesség első három hónapjában, amíg nem növekszik a pocak, bármilyen pózban lehet szeretkezni, persze a nagyon erőteljes mozdulatokat kerüljük el. A kismamák ilyenkor általában gyengédebb érintésre, szeretgetésre vágynak, és nem vadabb aktusra. Ha már látszik a pocak, akkor hátulról vagy fekve, kanálpózban lehet kényelmes.

A misszionárius póz ilyenkor már nem nyerő. A szex ilyenkor nem egyenlő a behatolással. Ha nincs kedve hozzá valamelyikőtöknek, akkor elégítsétek ki máshogy egymást, számos módon megtehetitek.

Ha valamelyikőtöknek problémája van a szexszel vagy bármivel a témában, azt mindenképp meg kell beszélni.
Fontos! Ebben az időszakban fokozottan oda kell figyelni a fertőzésveszélyre! Az intim higiénia és a védekezés nagyon fontos. Azok a kórokozók, amikkel korábban könnyen elbánt a tested, és észre sem vetted a támadást, most átjuthatnak a védelmi rendszeren. Így a párodnak érdemes óvszert húznia, még akkor is, ha most abszolút védettek vagytok a teherbeeséstől.

A kismama szégyellheti kikerekedő alakját, nem találja vonzónak megváltozott testét. Van, aki csak ölelésre, simogatásra vágyik, de szexre egyel-talán nem. Ha te is így vagy ezzel, akkor mondd el. A férfiak ezt az igényt közeledésnek vehetik, és nem értik, hogy miért utasítjuk el őket.

A férfiak nem mernek közeledni, mert féltik a kismamát, vagy nem tudnak mit kezdeni azzal az érzéssel hogy hárman vagytok. Segíts partnerednek, és értesd meg vele, hogy a várandósság nem jelent egyet azzal, hogy mindentől meg kell óvnia téged!

Ha veszélyeztetett terhes vagy, akkor konzultálj az orvosoddal, hogy mit tehetsz és mit nem. Nem kell szégyellned, hogy szexuális vágyaid vannak kismamaként.

Ha valamelyikőtöknek erős ellenérzései vannak, akkor nem szabad erőltetni, de a vágyakat is figyelembe kell venni. Találjátok meg a mindkettőtök által bevállalható középutat, hogy az örömteli időszak véletlenül sem forduljon hisztibe és sértődésbe.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismama étrendje

Hazánkban manapság a várandós nők átlagos zsír bevitel lényegesen magasabb a megengedettnél. Célszerű, ha zsiradékok …

Leave a Reply