Kezdőlap / Fogyókúrás receptek / Tepsis sült zöldségek füstölt sajtos mámorban Update1 recept

Tepsis sült zöldségek füstölt sajtos mámorban Update1 recept

Hozzávalók:
20 dkg laskagomba

2 db cukkini

1 padlizsán

2 fej vöröshagyma

4-5 paradicsom

4 pár virsli

20 dkg füstölt mozzarella

tengeri só

őrölt fekete bors

fokhagyma bors

1-2 evőkanál, vegeta

1 pohár víz

Elkészítés:
Ezt a fogást két okból nem találod a vendéglők étlapján. Az egyik, hogy a hosszú neve miatt nem fér rá. A másik, hogy amint elkészül, nincs az a konyhai személyzet, amelyik rögtön meg ne enné…

A zöldségeket megmossuk, a paradicsomot meghámozzuk. A padlizsánt és a cukkinit hosszában félbevágjuk, majd kb. fél centis csíkokra aprítjuk. A laskagombákat félbevágjuk, a vöröshagymát, a paradicsomot és a virslit felkarikázzuk. (Vagy minderre a kuktamunkára felkérünk valaki mást.)

A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük. De vigyázat: azt már a Neoton együttes is megénekelte, hogy 220 fölött elveszted a valóságot (itt konkrétan a kaját, ami bizony elhamvadhat). A zöldségeket és a virslit egy mély jénai tálba, vagy tepsibe tesszük, tengeri sóval, borssal, fokhagyma borssal, vegetával gazdagon meghintjük. Az egészet összeforgatjuk, ráöntjük a pohár vizet és reszelt füstölt sajttal gondosan beborítjuk.

A tál vagy tepsi tetejét alufóliával lefedjük a 30-40 perces párolás alatt, majd az alufóliát levesszük, és mennyei ételünket addig sütjük, míg aranysárga koronaként rá nem szilárdul a sajt

Tanácsok:
Javasolt köret: kovászos uborka.

Javasolt ital: félszáraz pezsgő.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Töltött padlizsán Update 1 (képpel) recept

Hozzávalók: 1 nagy padlizsán Fél fej hagyma 30 dkg gomba 1 paradicsom Zabpehely ízlés szerint …

Hozzászólás