Kezdőlap / Görögország turisztikai látnivalók / Thesszaloniki, a nyüzsgő nagyváros

Thesszaloniki, a nyüzsgő nagyváros

A főváros, Athén után, Görögország második legnagyobb és legnyüzsgőbb városa az északi területen elhelyezkedő Thesszaloniki. Repterének is köszönhetően közlekedési – és turistaközponttá vált. Akár átutazóként, akár több időszakot a városban töltve mindenképpen érdemes egy hosszabb városnéző körutat programunkba illeszteni, hiszen Thesszaloniki bővelkedik nevezetes történelmi látnivalókban.
A város jelenlegi arculatán az évszázadok alatt több nép rajta hagyta bélyegét. Görög, török, szláv, arab, makedón hatások mutatkoznak építészetén és látnivalóin.
A már – már jelképpé vált Fehér Torony a parton helyezkedik el, a történelem folyamán börtönként funkcionált. Mára turisztikai értékén felül a város kulturális központja is a környékén kialakított park.
Az Agios Gorgios rotunda a vallások keveredésének egész különleges egyvelegét tárja elénk.
Galerius diadalíve a város történelmi múltjára emlékeztet, míg a Szent Dimitrosz Bazilika hűvös falai közt megpihenhet a városnéző túrán kifáradt turista. Az ókori vízvezeték romjai mellett narancsfák zöldellenek és a város méltán híres török piacán a mediterrán piacok nyüzsgő forgataga sajátos hangulatot kölcsönöz a vásárláshoz. A finomságok mellett milliónyi apró emléktárgy, ruházati termék és egészen különleges görög kuriózumok is megtalálhatóak.
A víz és az adrenalin szerelmesei a várostól 8 km-re található csúszdaparkban hódolhatnak szenvedélyüknek
Nyüzsgő nagyváros lévén nem hiányozhatnak a minőségi éttermek, a kis barátságos tavernák, a turistacsalogató helyi vendéglátóhelyek, valamint a bulizós szórakozóhelyek sem.
Érdemes több napot szánni a városra, hogy lüktetését és sajátos görög nagyvárosi hangulatának lényegét kiélvezhessük, megtapasztalhassuk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Leave a Reply