Kezdőlap / Menstruáció / A menstruációs vér mennyisége

A menstruációs vér mennyisége

A menstruációs vér méhnyálkahártyát, szöveteket és vért tartalmaz. Közhelynek hangzik, de tudjuk, hogy nincs két egyforma nő és bizony nincs két egyforma menstruációs ciklus sem. Mindenkinél más a vérzés mennyisége és az eltelt napok száma. Sok nő tapasztalta az évek során változó menstruációs adatokat. Fiatalabb korban a rendkívül fájdalmas és bő vérrel távozó szövetek sok bosszúságot okoztak, majd az idő elteltével a fájdalom csökkent. Az első gyermek megszületése után már észre sem lehetett venni az érkező menstruációt, sokszor váratlanul érkezett a ciklus és szinte észrevétlenül ért véget. A harmadik gyermek után a menstruációs ciklus napja lerövidült. 35 évesen elérte azt az állapotot, hogy a korábbi 5 fájdalmas napot felcserélte a 3 észrevétlen fájdalommentes nap. Tehát ne ijedjünk meg, ha testünkön hasonló változásokat fedezünk fel, ezek lehetnek természetesek is. Azoknak, akik aggódva figyelik ezeket a változásokat, azok feltétlenül keressék fel kezelőorvosukat, mert a nők megérzésére mindig nagy gondot kell fordítani! Ha azt gondoljuk, hogy baj lehet, vizsgáltassuk meg magunkat! Figyeljünk a zavaróan sok vérre! Hátterében különböző betegségek állhatnak, mint például jóindulatú méhizomdaganat, polip, gyulladás, idősebb korban: a méhnyálkahártya túlburjánzása, rosszindulatú daganat. A méhtükrözéssel felfedezett és megállapított rosszindulatú miómát, daganatot hagyományos nőgyógyászati kürettel távolítják el fájdalommentesen, altatásban.
A bő vérzést fogamzásgátló tablettával lehet “beállítani” . Amennyiben méhen belüli fogamzásgátló eszköz van felhelyezve, ennek eltávolítása ajánlott a vérzés megállítása érdekében.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Menstruációs problémák

A menstruáció előtti tünetegyüttes (premenstruális szindróma,PMS) az ár,amit a nőknek olykor fizetniük kell azért,hogy a …

Hozzászólás