Kezdőlap / Szívinfarktus / A felépülés útja

A felépülés útja

Az emberek millióit érintheti ez, az életet veszélyeztető betegség (infarctus myocardii). Azt viszont már kevesebb figyelem kíséri mit tehetnek a család, barátok, rokonok a beteg felépüléséhez. A szeretett személy betegsége az egész családra óriási érzelmi és fizikai terhet ró, ami a felépülésben hathat negatívan és pozítivan. Ezt az utat minden érintett félnek nehéz megjárni. Sok stressznek és félelemnek lehet kitéve az egész család. Aggaszthatja őket egy esetleges újabb roham bekövetkezése, ami pszichikailag és érzelmileg súlyként nehezedhet a beteg személyre.
Mi a teendő, hogy ezek az érzelmi és pszihikai viharok csökkenhetők legyenek, akár a betegfél, vagy az aggodó családtagoknak?
Egy szívroham után az ember átvizsgálhatja az életét. A tragédia lehetőséget ad arra, hogy az igazán értékes dolgokra tudjon összpontosítani, mivel a fizikai felépülés szerves része, hogy gyökeresen változtat az életmódján. Ennek a folyamatnak mindenképpen a család irányából kell elindulnia.
A rehabilitáció három területe közül hangsúlyt helyezve az érzelmek és a stressz megfelelő kezelésére, hasznos elsajátítani olyan stresszoldó terápiákat, melyek segítenek enyhíteni a felgyorsult életmód miatti stresszt.
Egyéne válogatja kinek, mi segít. Ami bizonyos az, hogy tenni kell! A gyógyszeres terápia az érzelmekre csak felszínesen hathatnak. Az igazi megoldást nem ezek fogják nyújtani.
A valódi segítség a gondolkodásmóddal is összefügg. Ha segítséggel is, de ha a beteg feldolgozza a történteket, ez a segítség mindenképpen szakszerű, hatékony segítség, az az egész családra jótékonyan hat.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szívinfarktus után

Az infarktuson átesett emberek jelentős életmódváltással számolhatnak miután kijöttek a kórházból, ezen felül pedig azt …

Hozzászólás