Kezdőlap / Fogyókúrás receptek / Tökfőzelék: Update2 recept

Tökfőzelék: Update2 recept

Hozzávalók:
1 db tök

2 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

csipetnyi erős paprika

ízlés szerint friss kapor, vagy szárított kaporlevél

1 csapott evőkanál vegeta

1-2 evőkanál tengeri só

4dl tejföl

kb. fél liter 1.5-ös tej

Elkészítés:
A tökkel nem tökölünk, rögtön meghámozzuk, félbevágjuk, és ha szükséges, kikanalazzuk a magvát. Legyaluljuk, besózzuk, és ennyi szenvedés után bő 10 percig állni hagyjuk.

Az olajat felforrósítjuk, a tűzről levéve, kevergetés mellett hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, majd visszatesszük a tűzre. Alig 1-2 percig sütjük (ha ez alatt megég a rántás, szaftosat káromkodunk, és újra kezdjük). Amikor a cucc elérte az aranybarna színt levesszük a tűzről, és megtréfáljuk némi pirospaprikával.

A levet eresztett tököt kinyomkodjuk, mielőtt összekeverjük a rántással. A tejfölt apránként, kevergetve adjuk hozzá, a tűzre téve 2-3 percig főzzük. A tejet ezután löttyintjük hozzá, annyit, hogy a szemérmes tököt épphogy ellepje.

Végül, a kaprot és a vegetát hozzáadva, úgy 30-40 percig főzzük.

Tanácsok:
Javasolt köret: tükörtojás, sült virsli (részemről mindkettő).

Javasolt ital: száraz vörösbor.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Töltött padlizsán Update 1 (képpel) recept

Hozzávalók: 1 nagy padlizsán Fél fej hagyma 30 dkg gomba 1 paradicsom Zabpehely ízlés szerint …

Hozzászólás