Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Trónok Harca /A regény/

Trónok Harca /A regény/

George R. R. Martin nagy sikerű sorozatának a Tűz és Jég Dala -nak első kötete a Trónok Harca címet kapta.
A címből már sejthető a műfaj, senki nem lepődik meg, hogy fantasy regényről van szó. Abból sem akármilyenről. A helyszín Westeros, egy hatalmas kontinens. Itt található a Hét Királyság, mely egykor valóban hét különböző királyság volt, de a történet kezdetén már egy birodalomként létezik, egy királlyal a trónon.
A birodalomban több nagy nemesi család él, akik mind fontos szerepet kapnak a történet alakulásában. Az uralkodó Robert Baratheon a Baratheon család tagja, felesége Cersei a Lannister családé. Robert barátja Eddard stark az északi Stark ház feje, ő Deres uralkodója.
Derestől északra található a Fal, ami elválasztja a Hét Királyságot az örök tél birodalmától, a Falon túl rettenetes lények, és vademberek élnek a legendák szerint. A Falon szolgál az éjjeli őrség, az ő feladatuk megvédeni a birodalmat.
A történet kezdetén a király és népes kísérete Deresbe érkezik, hogy a Stark családnál vendégeskedjen, és hogy az uralkodó felkérje Nedet, legyen ő a király segítője. Ez egy fontos pozíció, amit Robert király nem akar másnak adni, csak a legjobb barátjának, aki vele volt a trónért vívott harcban is. Ned elfogadja a felkérést, és Királyvárba utazik.
Innentől kezdve aztán elkezdődnek a bonyodalmak. árulások, gyilkosságok, rejtélyek, majd a király halála, és az ezt követő viták a trónért.
A történet lebilincselő, izgalmas, és nagyon fordulatos. Tele intrikával, hazugsággal, és rengeteg cselszövéssel. A vége pedig pont olyan, amilyennek lennie kell. Az olvasó egyből nyúl a következő kötetért.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztása: az Újszövetség

A mai ember számára talán legtöbb üzenetet a Bibliában szereplő Újszövetség könyvei adják. A tömör, …

Hozzászólás