Trónok Harca

Aki olvasta George R. R. Martin nagy sikerű könyvét, az bizonyára látta a sorozatot is. Akik viszont még nem olvasták a könyvet, és nem is hallottak erről a történetről, azoknak itt egy rövid kedvcsináló a sorozathoz.
Nagy várakozás előzte meg az HBO ezen produkcióját, hiszen elég kevés fantasy témájú sorozattal találkozhatunk. Az pedig, hogy pont az HBO készíti ezt a művet, már elég jó előjel, a minőségre nézve. A készítők nem akartak semmit a véletlenre bízni, ezért már korán elkezdték a sorozatuk népszerűsítését. Plakátokkal, reklámokkal keltették fel a nézők érdeklődését. Persze, akik ismerték a történetet, azok nagy többségére szinte biztosan számíthattak nézőként, legalábbis az első pár rész erejéig.
Ezért is volt egy kicsit nehéz munka könyv adaptáció, mert nagyon sok rajongó várta, és figyelni kellett az ő elvárásaikra, ugyanakkor gondolni kellett azokra a nézőkre is, akik most találkoznak először ezzel a történettel.
Nagyon szépen kidolgozták a világ megjelenítését, és nem szűkölködik számítógépes trükkökben a film, a 10 részes tempó is pont ideálisnak mondható, és zseniálisan választották meg az egyes epizódok végét is. Minden rész vége után azt éreztem, hogy jöjjön már a következő. Pedig én tudtam, mi fog történni, mert olvastam a regényt.
A szereplők nagyon jók, a legkiemelkedőbbek természetesen azok, akik már több nagy filmben is játszottak, mint például Sean Bean, és Peter Dinklage, aki egyébként Emmy díjat is kapott a sorozatban nyújtott alakításáért. De a többi szereplő is nagyon jól visszaadja a karakterek legfőbb tulajdonságait.
Egy kisebb botrány is kapcsolódik a sorozathoz. A 9. rész után nagyon felháborodtak azok a nézők, akik nem ismerték a történetet. Itt van ugyanis egy nagy fordulat, és ez sokakat megrázott. A készítők magyarázkodtak, de némileg meg lehet érteni az újonc rajongókat, hisz valóban meglepő a fordulat. De abban, hogy ekkora visszhangja lett a dolognak, az HBO szerepe sem kicsi.
Összességében ez is egy jó reklám a sorozatnak.
A nézettséggel nem voltak gondok, így nyitva az út a következő rész feldolgozása előtt, aminek a forgatás már gőzerőkkel folyik.
Aki nem bír várni a TV premierre, az olvassa el a könyvet. Nem fogja megbánni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Castle

Ez egy közepesen jó krimisorozat, amit legfőképpen Castle alakja miatt érdemes nézni, de az is …

Hozzászólás