Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / A templomi esküvő fontossága

A templomi esküvő fontossága

Manapság a rohanó világban nem tulajdonítanak nagy fontosságot a templomi esküvőnek, bár régen nagy hagyomány és mulatság övezte ezt a csodálatos napot.
A régi időkben olyan házasságkötés ne is létezett melyet ,,nem Isten kötött” össze, de megjegyzem a házasság előtti nemi életet is szigorúan vették. Mint tudjuk a 21. században ez már nem így van, manapság mindent szabad. Aki elsődlegesen az egyházi össze esketést válassza igen bonyolult tortúrán kell végig evezzen , főként ha nincs megkeresztelve ,vagy nem azonosak a házasodni készülők vallásai. Ezen esetekben attól függően, hogy katolikus, református templomban van az esketés, ahhoz kell igazodni. Vegyük a könnyű lehetőséget, minkét fél meg van keresztelve és azonos is a keresztségük, ebben az esetben kiválasztják a keresztségüknek megfelelő egyházi szervet és már mehet is az esküvő, bár megjegyzem ha addig nem voltak templomba járók és nem fizettek egyházi adót akkor azt meg kell fizetni csekkes formában. Nehezebb helyzetekben ha más más a hitvallás akkor a katolikusoknál igen csak határok közé van szorítva az egész fogalom, a reformátusoknál annyira nem. A legnehezebb ha nincs keresztség mert akkor egy gyorsított keresztelést és az adott esettől függően bérmálkozni vagy konfirmálni kell bár egyházát válogatja. Sok fiatal éppen ezen tortúrák miatt nem választja a templomi esketést , holott tudjuk , hogy a nők 95 %-a már gyerek korában tervezgeti a gyönyörű fehér ruhát és a nagy lagzit. Nagyin sok mindenben változott a házasság fogalmi , hiszen míg régen az aki már ,,megesett” vagyis gyermeket szült többé fehér ruhában se , de templomban sem esküdhetett, ma ez már nem zavar senkit , hiszen nézzük csak a hírességeket , annyiszor esküsznek a szerelemre templomban amennyiszer csak akarnak. Az a mindig is tény marad ,hogy mi nők mindig is a nagy eseményt a templomban szép ruhában álmodjuk meg, de a sorsunk és igyekezeteink ellenére nem mindig sikerülnek az álmok elérései, de fel a fejjel , mert aki eltervezte és kitart az elképzelései mellett annak sikerülni fog.
Soha nem állíthatjuk ,hogy ez az esemény időt múlt lenne mert mindig volt, van és lesz aki megtartja és élete legszebb napjának fogja tartania az egyházi esketését.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hajós esküvők

Aki elegáns és modern, exkluzív hajón szeretne házasságot köttetni,az alább felsorolt érdekes hajók közül választhat. …

Hozzászólás