Kaliforgia

Sorozat egy kiégett íróról, aki rock sztárként habzsolja az életet, mögötte lányával, és annak se veled se nélküled kapcsolatban lévő anyjával. A főszereplő, Hank Moody, családjával New York-ból az „Angyalok Városába” költözik, azt remélve, új könyve nagy siker lesz. Ez azonban nem ilyen egyszerű. Hank-et elkapja az írói válság, és hosszú ideig egyetlen sort sem tud írni. Támasza és legjobb barátja egyben az ügynöke is, Charlie Runkle, akiről később kiderül nem pont a legjobb tanácsadó ez ügyben, ugyanis ő is ugyanazt a csapongó „rock ’n’ roll” életet éli, mint író barátja. Hank egyik nő ágyából a másikba ugrik és a kábítószert sem veti meg. Valamennyi részben szerepet kap Hank lányának édes anyja is, akit az évadok alatt folyamatosan próbál visszahódítani több-kevesebb sikerrel. A sorozat igazából Moody stílusából adódó humoron alapszik, némi erotikával fűszerezve.
Az írót az X-aktákból már jól ismert David Duchovny játssza. Ez, illetve korábbi FBI ügynököt alakító szerepe teljesen ellentétben áll egymással. Míg akkor a pedáns, minden részletre odafigyelek ügynök volt, Hank Moody-t semmi sem érdekli lányán, és az életen kívül. A filmet a váratlan és izgalmas fordulatok jellemzik.
Az amerikai és a magyar sikerrel ellentétben, Ausztráliában a katolikus egyház a sorozat betiltásáért harcol. Amerikában 2007 augusztusától látható, és már a negyedik évadnál tartanak. Magyarországon eddig három évad volt látható, és a sikerre való tekintettel a negyediket sem kell kihagynunk. Azt viszont, hogy mikor adják le az itthoni csatornákon egyelőre nem lehet tudni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Castle

Ez egy közepesen jó krimisorozat, amit legfőképpen Castle alakja miatt érdemes nézni, de az is …

Leave a Reply