A Holló

Egy igazán klasszikusnak mondható film, melyet Alex Proyas rendezett 1994-ben. Kevesen vannak, akik még nem látták ezt a filmet, de még kevesebben, akik rosszat tudnak róla mondani. A film főszereplője Eric Draven, aki egy évvel az után, hogy őt és barátnőjét brutálisan meggyilkolták, egy misztikus holló segítségével visszatér a halálból, hogy bosszút álljon gyilkosain. Útját a holló végig kíséri, ugyanis míg az állat él, Eric sebezhetetlen. A film szerint létezik egy legenda, hogy ha valaki kegyetlen, emberhez nem méltó módon hal meg, egy holló visszahozza őt a halálból, hogy leszámoljon gyilkosaival, ezzel nyugalmat hozva a túlvilágon.
A film forgatása közben Brandon Lee életét vesztette. Nyolc nappal a felvétel befejezése előtt, az egyik jelenetben Brandonra rálőnek. A használt fegyverben éles töltény volt, azt azonban a mai napig nem tisztázták, hogy véletlen vagy szándékos gyilkosság történt-e.
A filmet még három rész, valamint egy sorozat követte. Ezek közül azonban egy sem érte utol A Holló sikerét. Pénzügyi és kritikai szempontból is megbuktak. A második részt 1996-ban forgatták A Holló2 – Az angyalok városa címmel. A sorozat – Holló – Út a mennyországba – 1998-ban készült, és csupán egy évadot élt meg, mely 22 epizódból állt. Ezt követte 2000-ben A Holló3 – A megváltás, majd 2005-ben A Holló4 – Gonosz ima.
Érdekesség, hogy a film eredeti címe The Crow, azaz A Varjú. A magyar cím valószínűleg Edgar Allan Poe, The Raven (A Holló) című verse miatt lett. Innen kaphatta a főhős, Eric is a vezetéknevét: Draven.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply