Turisztikai régiók 3.

A Görög turizmusnak harmadik állomása Közép- és Nyugat-Görögországi rész, amely legváltozatosabb vonzerőkkel bíró régió.
Mivel gyönyörű tengerpartja csak úgy vonzza az embereket így nem sokat időznek az egyébként is kevés látnivalónál. Nem rendelkezik akkora mértékű látványosságokkal ,de aki megunja a megunhatatlan tengerpartot azért van mit megcsodáljon a szállodán kívül is. Itt fekszik a híres Delphoi amely egy régészeti terület és modern város is.A régi időkben a világ középpontjának tekintették ahol helyet kapott Apollón szentélye és egy jósda is.A Korintosz- öböl közelében fekszik. aki viszont jobban szereti a piramisokat azokat elkalauzolhatom a Thébába amely egy egyiptomi város, a Középbirodalom és az Újbirodalom nagy része alatt az ország fővárosa és világörökségi helyszín. Théba a Földközi-tengertől kb. 800 km-re délre fekszik, a Nílus nyugati partján. Itt azért van mit megnézni: Keleti részén csodálható meg Karnaki temploma és Luxori temploma is. Nyugati részén a méltán híres Királyok völgye, Királynék völgye , Nemesek völgye (előkelők sírjai) ,III. Ramszesz halotti temploma,Dejr el-Bahari (II. Mentuhotep temploma, Hatsepszut temploma, III. Thotmesz temploma) , Dejr el-Medina (a munkások faluja) , Malkata (III. Amenhotep palotája) , Memnón-kolosszusok (III. Amenhotep halotti templomából maradtak meg). Fő turisztikai célok lehetnek mégis a Meteorák lebegő kolostorai, Pilion-félsziget, Pindosz-hegység két nemzeti parkja is.Az árak itt is majd nem megegyezőek egy 4 tagú családnak közel 130 ezer forint oda vissza út és körülbelül 3-4 száz ezer forint 6-7 éjszaka , de szállás foglalásnál csak Egyiptomban több mint 100 szálloda közül lehet válogatni 5 csillagostól lefele.
Ne felejtsük el ,hogy a tenger lágy ölén vagyunk és élvezhetjük a zsúfolt ám de finom szemcsés homokot a lábujjaink között.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Leave a Reply