Turisztikai régiók 2.

Mivel Görög ország látványosságai régiókra van osztva íme a második legkeresettebb a Peloponnészosz-félsziget amely hírességét nem csak az ókori történelme miatt élvezi.
Miután megépítették a Korinthoszi-csatornát ezután vált igazából szigetté.Érdemes e látni , hát igen főleg ha nem tudunk róla sokat. Ez a csatorna mintegy 6.5 km hosszú mesterséges átkelő az Égei-tenger és a Jón-tenger között.Mit érdemes itt megnézni főként?-mivel ez is egy Görög sziget így szinte mindent ,de itt is vannak fő látványosságok is : Epidaurosz az ókori Görögország egyik városa volt, Argoliszban a tenger mellett a Szaróni-öbölben, Korinthoszi Apollón templomát,Mükénét, Olümpiát az ókori olimpiai játékok színhelyét, Mithrász városát a Taigetosz-hegységben ami gyönyörű természet látványosság a barangoló kedvűeknek, Lousziosz-szurdok sziklafalain lévő kolostorok megnyugvást és békét hoznak az odalátogatóknak. Nem felejthetjük el a nagy és híres Spártát sem ahol Artemisz-szentélyét is megtekinthetjük vagy Pantamaszai kolostort és egy gyönyörű barlangrendszert a Maniban Diru-barlangokat.
Hol és mennyiért szállhatunk meg?- a repülőjegy ismételten oda vissza 4 fő esetében 2 felnőtt 1 gyermek egy csecsemő több mint 120 ezer forint.Ezen a félszigeten csak Spártán 17 szállás hely található 4 csillagostól lefele.A Pyrgos Of Mystra a legkedveltebb értékelése 10 pontból 8,9es itt az árak egy családnak 1300 Euró 6 éjszakára fő szezonban ellátással átszámolva 340000ft plusz kb. 130000 forint repülőkegy amely fapados és így egy nyarunk amit nem itthon töltünk megközelíti a fél millió forintot.Ez a kis luxusszálloda, amely 1850-ben épült mint a társadalom központja, büszkén áll a Taigetosz érdes árnyékában és mégsem ez a legdrágább.
Érdemes megnézni egyszer ,de ez mindenkinek a pénztárcájától függ mert akár merre is megyünk az árak lefele nem fognak menni soha.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Leave a Reply