Hozzávalók:
• 1 liter sovány tej
• 6 db tojás
• 3 evőkanál Update 1-es süteményliszt (Az Update 1-es liszt 30% erejéig „hígítható” teljes kiőrlésű liszttel!)
• 1 csésze lefőzött, ízesítetlen kávé
• 1 teáskanál azonnal oldódó natúr instant kávé
• nagyon kevés szeletelt mandula, mazsola (díszítéshez)
• folyékony édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A tejből tegyél félre kb. egy decit, a többit forrald fel és add hozzá az édesítőszert.
Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéket verd habbá, keverd bele az instant kávét
meg néhány csepp édesítőt, majd az így kapott barnás habból egy evőkanállal szaggass galuskákat a forró tejbe. Ha kiszedted a megfőtt hablabdákat, vedd elő a félretett tejet, keverd csomómentesre az Update l-es süteményliszttel és a tojások sárgájával, aztán sűrű kavarás közben öntsd bele a forró tejbe. Szép sárga, ínycsiklandó illatú krémet kapsz, amit átforralás után kihűlésig kell kevergetni.
(Ha túl híg lenne, 2-3 kávéskanál étkezési keményítő és tej elegyével sűríthetsz rajta.)
A habgaluskákat a krém tetején tálald, leheletnyi szeletelt mandulával és mazsolával díszítve.