Hozzávalók:
30 dkg darált csirkemell
10 dkg zabpehely
1 tojás
10 dkg reszelt sovány sajt
1 kis csokor zöldpetrezselyem
Kb. 1 pohár natúr joghurt
só
Kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókból könnyen kezelhető fasírtmasszát állítunk össze, kb. 3 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle, és kevés olajon, a serpenyőt rézogatva aranysárgára sütjük. Az olajat szűrópapíron leitatjuk. Melegen és hidegen is finom.
Tanácsok:
Megjegyzés: jó partikaja. A gyerekek is szeretik, be lehet vonni őket az elkészítésbe. A mennyiségek hozzávetőlegesek. A recept alaprecept, jól lehet variálni különböző sajtok, fúszerek hozzáadásával. Salátába is jó.
Elkészítési idő: 20 perc