Vágta

Vágta című színes amerikai családi dráma 1983-ban készült. A film eredeti címe Phar Lap. A filmet rendezte Simon Wincer. A forgatókönyvet írta David Williamson. A film 104 perces A film megtörtént esetet dolgoz fel és Phar Lapnak a legendás versenylónak állít emléket.
Phar Lap egy ausztrál versenyló volt, és a harmincas években számos versenyen győzedelmeskedett. A versenyló titokzatos halála legalább annyira beszédtéma volt akkoriban, mint óriási teljesítményei a versenypályákon. A történet Ausztráliában kezdődik, amikor a jó vérvonalú, azonban pedigree nélküli lovat megvásárolja egy tapasztalt öreg tréner, aki viszont ezzel a lóval kudarcot vall. Mivel Phar Lap az első versenyeit sorra elveszíti. Így már a tréner nem bízik benne. Azonban a lovászfiú Tommy lát fantáziát az alacsony növésű versenylóban, ezért el kezdi edzeni és hamarosan igazi győztest farag Phar Lapból. Phar Lap kitűnő versenyló lesz Tommy keze között. Tommy benevezi az egyik versenyre, ahol most először győzni tud. Ezután már számos győzelmet hoz, ezért átviszik versenyezni Amerikába. Phar Lap itt súlyos pénzveszteségeket okoz a helyi bukmékereknek, akik kezdetben lekicsinylik az Ausztráliából érkezett, peedigré nélküli versenylovat. Phar Lap indul egy mexikói versenyen, ahol ismét győz. Azonban a mexikói győzelem után holtan találják az istállóban. Phar Lap halála rejtély maradt. Valószínűleg: a lóverseny köré kiépült biztosra menő üzlet számára vált kellemetlené a papírformákat megbontó tehetségű versenyló.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply