Zafír

Zafír című színes dán családi film 2003ban készült. A filmet rendezte: Malene Vilstrup. A forgatókönyvet írta Malene Vilstrup, és Hans Hansen. A film 90 perc hosszú.
Anna (Rose Marie Hermannsen) és Léna (Mie Catrine Uhre ) testvérek voltak. Mind a ketten nagyon szerették a lovakat. Mind a kettőjük nagyon szívesen lovagolt a lovardában. Léna kedvenc lova egy gyönyörű fekete ló, akit Zafírnak hívtak. Váratlanul Léna meghal egy szörnyű lovasbalesetben, amiért Zafírt okolják. Léna kilovagolt az erőbe és ott Zafírt megijesztette két motoros. A lány leesett a lóról. A lovat a baleset óta senki nem lovagolta. A pajtában bezárva tartják, elzárva a többi lótól és senki sem mer felülni a hátára, csak a lovardában dolgozó lovász jár hozzá. Anna azonban egyre jobban vágyik Zafír lovaglására. Anna ezzel Léna emléke előtt akar tisztelegni. Anna, aki úgy érzi, hogy tartozik ennyivel a Lénanak, hogy meglovagolja Zafírt. Anna szerint testvére Léna helyeselné a tervét. Azonban a szülei még a gondolattól is rettegnek, hogy Anna arra a lóra üljön, aki a másik lányuk halálának okozója volt. Így minden eszközzel azon vannak, hogy megakadályozzák Anna tervét. Anna azonban nem adja fel az álmát és titokban többször is bemegy a pajtába Zafírhoz. Anna egyre közelebb kerül a lóhoz, és már titokban lovagol is rajta. A lovaglásban segít a barátja, aki szintén nagyon szereti Zafírt. Anna benevez a következő lovas versenyre, és Zafírral akar indulni. Azonban a versenyig sok nehézséget kell küzdeni Annának. A versenyt Anna megnyeri Zafírral.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply