Kezdőlap / Otthon és család / Kertészkedés / Rózsacsokor készítése

Rózsacsokor készítése

A rózsa örök virág, nemcsak romantikus, de minden alkalomra megfelelő, friss illata, és csodás alakja mindenkit rabul ejt. Nem utolsósorban bármilyen virággal kombinálható, a legjobb ha keskeny szájú, de öblös vázába tesszük a rózsából készült csokrot. Mielőtt a rózsával elkezdünk dolgozni, szedjük le a tüskéit, és az alsó leveleit. A rózsa szárát mindig öt centinként vágjuk ferdén, és utána rögtön vízbe tesszük, mert hamar kiszárad. A csokor kötésénél nagyon fontos, hogy ne tartsuk túl szorosan, inkább legyen laza, és igazítsunk utána a vázában. Fontos, hogy az első négy szálat megfelelően rendezzük el, mert az a csokor alapja. Az első szál rózsára a másodikat keresztben fektetjük rá, és lazán fogjuk meg őket a kötözési pontnál. A harmadikat az első kettő mögé fektetjük úgy, hogy háromszöget zárjanak be egymással. Ezután minden újabb szál után forgatjuk a csokrot, így egyenletes kialakítást kapunk. A negyedik rózsát az így keletkezett résbe helyezzük, akkor jó, ha a kötözési pontnál a szárak szorosan, spirálszerűen fekszenek egymásra. Ezután minden szál rózsával megismételjük a forgatást, de közben figyelünk arra, hogy lazán fogjuk, nehogy szétessen a csokor. Az utolsó szál után óvatosan tekerjük körbe kétszer a csokrot, majd kössük duplán meg csomóra. Amint kész a csokor, már csak egy szép, hozzá illő vázát, vagy edényt kell találnunk. A legjobb, ha a rózsacsokrot bimbókból készítjük el, így jelentősen tovább tart, és könnyebb is csokrot készíteni belőle, mint az érzékeny kinyílt rózsából.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hortenzia

A hortenzia a hortenziafélék népes családjába tartozó igencsak szép virágú növény. Őshazája eredetileg Ázsia volt, ...

Hozzászólás