Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / A baba alvási ritmusa

A baba alvási ritmusa

A csecsemő alvásának megértése az egyik legjobban félreértelmezett és zavaros része a szülői feladatoknak. Ezek a félreértések onnan adódnak, hogy az első pár hétben a csecsemőnek gyakorlatilag semmi más dolga nincs, mint enni és aludni. A legtöbben ezt is teszik, azonban számos csecsemő küzd sajnos alvászavarokkal, fia a te kisbabádnak is ilyen problémái vannak — nehezen alszik el, nyűgös és hisztizik — akkor érdemes szakemberhez fordulni, mert hosszútávon a probléma kihathat a gyermek későbbi alvási szokásaira is.
Magyarországon a budapesti Madarász utcai gyermekkórház gyermek alvásambulanciáján foglalkoznak 0—14 éves korú gyermekek alvászavaraival.
Az általunk gondozott kisbabák nagytöbbsége valamikor 8 és 12 hetes koruk között kezdett el reggel 6-7 óráig aludni.
Néhányan már ezt a kor megelőzően is átaludtak az éjszakát, és voltak olyanok is, akik még 12 hetes koruk után is igényelték az éjszakai etetést. Mivel nem ismerjük személyesen a te kisbabádat, így nem adhatok testre szabott tanácsot arra vonatkozólag, hogy mikor fogja átaludni az éjszakát, hiszen ezt számos tényező befolyásolja. Például, ha a kisbabád koraszülött volt, vagy nem kezdted el a javasolt időbeosztáshoz szoktatást pár hetes korában, akkor egyértelműen később lesz csak képes átaludni teljesen az éjszakát.
Ne felejtsd el, hogy a legfontosabb az, hogy az első napokban beálljon egy rendszeres alvási időbeosztás, amely
szerint a baba az este 10.30-as etetés után nyugodtan elalszik,ezt követően éjszaka csak egyszer kel fel enni, majd gyorsan újra elalszik, és legközelebb reggel 6-7óra körül kel fel.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisbabák tejigénye

Ahogy nő, minden kisbabának egyre több tejre lesz szüksége. Ennek ellenére, az etetéseket a baba …

Leave a Reply