Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / A baba- mama kapcsolat minden mást háttérbe szorít?

A baba- mama kapcsolat minden mást háttérbe szorít?

Nagy szerelem, házasság, karrier- aztán ha előbb nem is, ez után jöhet a baba is.A legtöbb családban már alig várják, hogy megérkezzen az első szülött gyerkőc. Nincs is szebb annál, amikor először az anyukájára mosolyog a csöppség. A sok boldogság mellett jó néhány nehézséggel is számolnia kell a családnak. A kis jövevény sok törődést és odafigyelést igényel az anyukától, így természetes, hogy kevesebb idő marad minden másra.

Pedig ahhoz, hogy az anyuka kiegyensúlyozott, jókedvű és mosolygós legyen, az kell, hogy tudjon időt szakítani saját magára is, ugyanis ő nem csak édesanya, hanem nő is, akinek fontos a külseje és a férje közelsége is. Így ezekre mind időt kell szakítani. Időnként jó, ha a családból valaki besegít, lehet az akár az apuka is, és a mama kap egy pár szabad órát, hogy kikapcsolódjon és azt tehesse, amit csak szeretne.

Természetesen az újdonsült apukának is szüksége van a törődésre, hiszen ő sem csak apa, hanem férfi és férj is. Szeretne ő is több időt tölteni feleségével. Ezért célszerű minden héten egy pár órát arra szánni, hogy kettesben legyenek. Ekkor mindketten kiléphetnek a szülői szerepből és férjként és feleségként viselkedhetnek.

Sokakban bűntudatot ébreszt, ha a gyereket másra hagyják. Pedig a gyereknek is az a jó, ha boldogok és kiegyensúlyozottak a szülei. Ahhoz hogy ez így legyen, hozzátartozik egy-egy mozi, színház, esetleg valamilyen rendszeres program (pl: tánctanfolyam). Nem kell ettől rosszul éreznie magát egyik szülőnek sem. Az idő nagy részét, így is a gyerekének szenteli.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisgyermek fogalomalkotása

A fogalomalkotáshoz és a fogalmak alkalmazásához először meg kell értenie a gyereknek a „hasonló” és …

Hozzászólás