A bakancslista

Hányan vagyunk úgy, hogy csak halogatjuk álmaink megvalósítását?
Edward Cole (Jack Nicholson) és Carter Chambers (Morgan Freeman) haldokló rákbetegekhez hasonlóan érdemes lenne nekünk is írni egy listát, hogy mik azok a dolgok, amiket mindenképp szeretnénk megtenni és megvalósítani az életben, mielőtt feldobjuk a bakancsot? Hát ez a bakancslista: egy apró cetli, amin beteljesülésre váró álmok és vágyak sorakoznak.
Carter Morgan filozófia tanár világ életében arra ösztönözte tanítványait, hogy állítsák össze a saját bakancslistájukat. Közben ő maga is így tett, ám a sors mindig közben szólt. A házasság, a gyerekek, a megannyi felelősség és a 46 évnyi autószerelés miatt valahogy sosem kezdett bele tervei valóra váltásába.
A milliárdos Edward Cole mindig csak az üzletnek élt, lefoglalta a birodalma építgetése és a pénzcsinálás. Sosem gondolkozott el azon, hogy mit is szeretne valójában csinálni.
Egy nap Carter és Edward közös kórteremben találják magukat, ahol a látszólag két különböző személyiség elmélkedni kezd az eddigi életéről: vajon késő változtatni? Van még idő megélni az álmokat? Mennyire irányítják ők a saját életüket, és meddig akarnak még sodródni az árral ahelyett, hogy kezükbe vennék a sorsuk fonalát?
Elhatározzák, hogy életük hátra lévő részét annak szentelik, amire igazán vágytak. A bakancslista innentől fogva nem csak álom, hanem az előjegyzési naptáruk lesz. Nyakukba veszik a világot, bejárják egész Amerikát, eljutnak a Taj Mahalhoz. Ejtőernyőznek, meglátogatják a rég nem látott rokonokat, száguldoznak, a legjobb éttermektől a legszánalmasabb tetováló szalonokig mindenhová elmennek, hogy megéljék a hőn áhított kalandokat.
Mi mire várunk?

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vágta

Vágta című színes amerikai családi dráma 1983-ban készült. A film eredeti címe Phar Lap. A …

Hozzászólás