Kezdőlap / Társadalom / Vallás / A Biblia és a homoszexualitás

A Biblia és a homoszexualitás

A Biblia egy-két versben említést tesz bizonyos homoszexuális cselekedetekről – minden hivatkozás negatív.
A qadesh szó férfi templomi prostituáltat jelent, aki rituális nemi kapcsolatban vesz részt; ezt gyakran félrefordítják egyszerűen „szodomitának” vagy „homoszexuálisnak” (pl. a Jakab király-féle Biblia-fordításban, Második Törvénykönyv 23,17). Az ezzel együtt előforduló szó, a quedeshaw női templomi prostituáltat jelent. Gyakran „szajhának” vagy „prostituáltnak” fordítják.
A Biblia idejében azonos neműek közti szexuális kapcsolatra sok formában kerülhetett sor:

A legyőzött törzsek királyát a megszálló hadsereg a legyőzés és megalázás végső jeleként olykor megerőszakolta. A homoszexuális nemi erőszak a látogatók és idegenek megalázásának egyik módja is volt. Ezek a hatalom és a fölény megnyilvánulásai voltak, és nincs közük a melegek és leszbikusok közti kölcsönös egyetértésben való szexualitáshoz.

Egyes, ott tartózkodó nem-zsidó törzseknek férfi prostituáltjai voltak a templomokban, akik rituális azonos nemű szexuális kapcsolatban vettek részt, ez ijesztő volt az ősi izraeliták számára. A templomi prostitúció a világ legtöbb területén már nem található.

A Római Birodalomban elterjedt volt, hogy egy felnőtt férfi fiúprostituáltakat tartott szexuális célból. A fiúk gyakran rabszolgák voltak. A modern korokban ez gyermekkel való szexuális visszaélésnek, bűncselekménynek számít.

Ésszerű feltételezni, hogy sok szerető meleg és leszbikus kapcsolat létezett a bibliai időkben, de ezeket rendszerint titokban tarthatták fenn.

Noha elég nyílvánvaló a Biblia álláspontja, ne felejtsük el, hogy a mi Istenünk egy Szerető Isten….
Azért adott nekünk szabad akaratot, hogy mi magunk döntsünk életünket illetően.
Isten úgy szeret mindenkit, ahogyan megteremtette.
A Szerelem soha nem volt bűn…

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vallás jelentése

Amikor a vallás jelenségeit vagy fogalmát akarjuk értelmezni, gyorsan kiderül, hogy nagyon is nehéz feladattal …

Leave a Reply