Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / A bőr, amelyben élek (2011)

A bőr, amelyben élek (2011)

„A bőr, amelyben élek” (La piel que habito, 2011) című filmet – Pedro Almodóvar legújabb alkotását – 2011. szeptember 8-én mutatták be a hazai mozik, Antonio Banderas főszereplésével.

A történet szerint Dr. Robert Ledgard, a kiváló plasztikai sebész, aki életét az emberi bőrrel kapcsolatos kutatásnak szentelte, miután felesége megégett egy autóbalesetben. Tizenkét év hosszú és kemény munka után sikerül egy olyan bőrszövetet előállítania, mely ellenáll minden sérüléssel szemben. Kísérleteinek folytatásához azonban szüksége van egy tesztalanyra és egy segítőre, akire mindig számíthat, és persze arra, hogy félre tegye orvosi esküjét és minden etikai aggályát. Segítséget hamar talál Marilia, a vele élő házvezetőnő személyében. Kísérleti alanya pedig nem más lesz, mint a ház fogja, akinek szörnyű és bizarr titkát megtudva már semmin nem csodálkozik a néző. A „kísérleti nyúl”, bár helyzete reménytelennek tűnik, mégse törődik bele sorsába, és megkezdődik a nagy leszámolás.

Almodóvartól megszokott módon a sok csavar, és határokat feszegető, elsöprő érzelem mindenképp feledhetetlen alkotássá emelik a filmet. Az őrült tudós szerepét megformáló Banderas pedig kitűnő játékával kápráztat el. A film vége – mint mindig – különös végkifejletet hoz, de megnyugvást soha.

rendező: Pedro Almodóvar
forgatókönyvíró: Pedro Almodóvar, Thierry Jonquet
zeneszerző: Alberto Iglesias
operatőr: José Luis Alcaine

szereplők:
Antonio Banderas (Robert Ledgard)
Elena Anaya (Vera)
Blanca Suárez (Norma)
Marisa Paredes (Marilia)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drágán add az életed (Die Hard)

John McClane házassága romokban hever. John egy kemény, önfejű nyomozó, akit csak a munka érdekel. …

Leave a Reply