Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / A cigaretta hatása a szexre

A cigaretta hatása a szexre

Lépten-nyomon azt halljuk, hogy a cigaretta mennyire káros az egészségre, sorra nyílnak a meg a füstmentes helyek ahol tilos a dohányzás. Mindez a dohányosokat nem nagyon izgatja addig amíg az első káros elváltozásokat nem tapasztalják magukon.
A kutatók bebizonyították, hogy a férfiaknál a nemi aktivitás nagymértékben függ attól is, hogy dohányzik-e valaki vagy sem. Laboratóriumi vizsgálatokkal kimutatták, hogy az erős dohányosoknál csökken az ondósejtek száma és mozgásképessége. Ha mikroszkóp alatt megvizsgálunk egy erősen dohányzó férfi ondósejtjét úgy néz ki, mint egy „bénult sikló”, szeretne haladni, de nem tud. Ez nagyon súlyos probléma, mert ha az ondósejtek nem tudnak mozogni, akkor megtermékenyítésre sem képesek.
Az ondósejtképzés ciklusa kb. hetven nap, tehát három hónappal később már érzékelhető lesz a változás.
Ma már orvosi műszerekkel az is kimutatható, hogy a cigaretta merevedési, illetve nem merevedési problémákhoz vezethet, amelyek az impotencia leggyakoribb okai.
A nők körében arra a megállapításra jutottak a kutatók, hogy egy cigarettázó nő kb. öt évvel korábban hagyja abba a menstruációt, mint a nemdohányzó társai. Ez a megállapítás egyértelműen igazolja a cigarettázás petefészekre gyakorolt közvetlen hatását.
Ma már elég gyakran a meddőség okát is dohányzásban kell keresni. Ugyanis az orvosokat gyermektelenségi problémával felkereső nők között számottevően több a cigarettázó nő. Vegyük figyelembe azt is, hogy a spontán vetélés és a halva szülés a dohányzó nőknél kétszer-háromszor gyakoribb, mint a nemdohányzóknál.
A fenti tények alapján érdemes lenne elgondolkodni, hogy mennyire fontos számunkra a dohányzás.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Herpesz veszély nyáron

A nyári ajakherpesz a leggyakrabban a megszokott behatásokon kívül a napsütés, illetve a napégés hatására …

Leave a Reply