A fa

A fa (The Tree) című Julie Bertucelli által rendezett francia-ausztrál filmdrámát 2011 februárjában mutatták be a mozik.

A történetben Peter (Aden Young) és Dawn (Charlotte Gainsbourg) négy gyermeket nevel valahol Ausztrália egy festői, eldugott vidékén. A messzi pusztában egy faház álldogál magában, cölöpökre támasztva. Az O’Neil család háza mellett egy hatalmas fa áll, mely oltalmazza és egyben gyökereivel tönkre is teszi a házat, árnyékot ad a forró napokon, valamint menedéket nyújt a magányra vágyó gyerekeknek. Az anyja otthon szorgoskodik, addig apjuk sofőrként járja az országot, és szerzi meg a betevőre valót. Látszólag minden tökéletes. Az idill hamar a feje tetejére fordul, amikor Peter hazafelé jövet szívrohamot kap. Autója épp a hatalmas fa tövében áll meg, és Simone, a nyolcéves kislánya úgy hiszi, hogy az apja lelke a fába költözött bele, talán azért mert számára a halál megmagyarázhatatlan dolog.

Az egyedül maradt anyának szembe kell néznie a helyzetével. A négy gyereket valahogyan el kell tartania, fel kell nevelnie. Szóval sürgősen munkát kell szereznie. Egy véletlen folytán sikerül állást találnia, méghozzá nem is akármilyen főnökkel egy sármos, megértő George személyében. A folytatás nem marad el a férfi beleszeret Dawnba és viszont. De később rájön, hogy még mindig igazából Petert szereti, és nem ezt a számára idegen férfit. A kapcsolat így hamar kudarcba fullad. Mikor már minden összedőlni látszik, még a természet is összeesküszik ellenük. Kitör egy hatalmas hurrikán, mely a fát kidönti, egyenesen a házra. Ekkor az asszony megérti, hogy a múltat el kell engednie, hogy új életet kezdhessen.

rendező: Julie Bertucelli
író: Judy Pascoe
forgatókönyvíró: Julie Bertucelli, Elizabeth J. Mars
zeneszerző: Grégoire Hetzel
operatőr: Nigel Bluck

szereplők:
Charlotte Gainsbourg (Dawn O’Neil)
Morgana Davies (Simone O’Neil)
Christian Byers (Tim)
Csókás Márton (George)
Tom Russell (Lou)
Gabriel Gotting (Charlie)
Aden Young (Peter)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vágta

Vágta című színes amerikai családi dráma 1983-ban készült. A film eredeti címe Phar Lap. A …

Hozzászólás