Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / A Facebook megújulása

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen gyorsan haladnak a világ többi országában, ám az bizonyos, hogy néhány napon belül már mindenki az új felületet fogja használni.
A site történetében eddigi legjelentősebb felületi átszabás egy újfajta eszmeiséget tükröz: szeretnék, ha a profilunk – amit mostantól kezdve „timeline”-nak hívnak – olyan lenne, mint egy emlékkönyv, benne az adott időszakokra jellemző üzenetekkel,fotókkal,videókkal, és egyéb adatokkal.
Az elrendezés is változott: a középen helyet kapó idő-vonalra két oldalról csatlakoznak az aktuális történések boxai, de lehetőségünk van a számunkra fontosabb eseményeket nagyban, két oszlop szélességűen megjeleníteni.
Az idő-vonalon kék pötty jelzi a történéseket ,amik közül nem az összes kap dobozt, a pöttyökre tudunk kattintani az előhívásukhoz! Korábban sok panasz érte a fejlesztőket ,mivel a profilokat nem lehetett jól személyre szabni, ezt most a Timeline fejlécével valamennyire orvosolták.A Timeline funkciót több lépésben tudjuk aktiválni:Bejelentkezés után a Developer alkalmazást kell jóváhagyni,majd készíteni egy alkalmazást,utána elnevezni. Utána klikkeljünk bal oldalon az Open Graph-ra,majd az oldal aljára kell menni majd a „Save changes and next”-re. Ezután a kezdőlapra lépés után pár percen belül meg is jelenik,hogy jóvá hagyhatod a Timeline profilod! Az alkalmazás nagyon látványos, és a megjelenítésének köszönhetően képes arra, hogy magával ragadja az embereket, akik így egyre több információt lesznek hajlandók megosztani magukról.
Ennek következtében a felhasználók még ennél is több időt töltenek el a Facebookon és egyre több adatot osztanak meg.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Facebook alkalmazások fejlesztése

Még ha nem is vagyunk teljesen tisztában a fogalommal, de van a Facebookon saját profilunk, …

Leave a Reply