Kezdőlap / Társadalom / Vallás / A fanatizmus romboló hatása

A fanatizmus romboló hatása

A lelkünk kauzális teste megőrzi az inkarnációknak valamennyi tapasztalatát. Ennek – nevezzük adatbanknak – a révén tudja a lélek mindazt, amit megélünk, és azt is, amit már megéltünk. Ezért nemcsak a jelenlegi életünkből, hanem az előző inkarnációkból származó emlékek sem vesznek el. Amint fel tudjuk venni a kapcsolatot a lelkünkkel, megkezdődik ezeknek a tapasztalatoknak a tudatosítása. Akkor a lélek ezeket az évezredeken át a legkülönbözőbb inkarnációkban megszerzett tapasztalatokat átviszi az objektív valóság területére, ahol az mint intuíció, tudás és képesség jelentkezik.

Minél inkább kitágítjuk a gondolkodási képességünket, minél több élettel töltjük el, és minél több táplálékkal látjuk el, annál helyesebben működik a megérzésünk. A tudást ugyan általában az agy egy tevékenységének tartjuk, de ha a tudás elért a gondolkodás magasabb szintjére, akkor felébreszti az intuíciót, amely a lélek egyik minősége. De az intuíció számára nagyon nehéz iskolázatlan aggyal dolgozni, amely még nem tartalmaz használható adatokat. A meditáció csodálatos lehetőséget nyújt arra, hogy gyakoroljuk az összpontosítást. Mert a gondolkodás felhasználása és az összpontosítás megtanulása fontos feladatok ahhoz, hogy felépíthessük a lelkünkhöz vezető hidat.

Csak a fanatizmustól kell óvakodnunk, mert az romboló, és vét az élet törvénye ellen, amely a teljességében szintézisre, egységre és egységességre törekszik. A fanatizmus feszültséget és elkülönülést eredményez ott, ahol pedig nagyon örvendetes, hogy az embereknek különböző nézeteik vannak az életről. Hiszen így sokféleség jön létre. Milyen unalmas lenne az élet, ha valamennyien ugyanúgy gondolkodnánk, éreznénk és érzékelnénk, ha olyanok lennék, mint egyetlen személy klónjai. A fanatizmus nem tudja elviselni az emberek közötti különbségeket, az emberek eltérő gondolkodásmódját, mert azt szeretné, ha mindenki a világon neki adna igazat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kereszténység hat alaptanítása

A kereszténység hat alaptanítása felsorolásszerűen, de a téma kibontása nélkül található meg a Bibliában. a …

Hozzászólás