Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / A feláldozhatók (The Expendables – 2010)

A feláldozhatók (The Expendables – 2010)

Ők a legprofibb zsoldos-csapat, akik bármilyen veszélyesnek tűnő ügyet is meg tudnak oldani. Nem számít nekik semmi, kőkemény harcosok, akik nem adják fel olyan könnyedén, legyen szó terroristákról, gyilkosokról, szomáliai kalózokról. Ezúttal talán életük legkeményebb bevetésére indulnak. Felbéreli őket egy titokzatos alak, egy dél-amerikai küldetésre. Az lenne a feladatuk, hogy iktassanak ki egy dél-amerikai diktátort, aki a megrendelőnek sok bosszúsát okozott. Barney Ross, aki a csapat irányítója is egyben, nem bízik a megrendelőben, ezért elutazik a rejtélyes dél-amerikai országba, hogy felmérje a terepet. Ott találkozik az összekötővel Sandrával, aki elmagyarázza neki, hogy milyen sanyarú is itt az élet, amióta a diktátor irányítja az országot. A törvények annyira kemények, hogy amikor Barneyék belépnek egy tiltott övezetbe, a diktátor emberei kishíján végeznek velük. Barney tovább marad a kegyetlen országban, és kideríti, hogy nem minden az, aminek látszik. Megtudja, hogy egy volt CIA-ügynök Garza tábornokot felhasználva akarja elérni hatalomra törő céljait. Barney megsajnálja Sandrát, és elhatározza, hogy a lány kedvéért csapatával felszabadítják a kis országot a diktátor és CIA-ügynök hatalma alól.
A 103 perces 80 millió dolláros akciófilmet 2010-ben mutatták be, és több mint 266 millió dollárt termelt világszerte. Sylvester Stallone, aki a film írója, rendezője és főszereplője is volt egyben régi álmát teljesíthette azzal, hogy az 1980-as évek akciófilmjeinek állíthatott emléket ezzel az alkotásával. Az akkori időszak nagy akciósztárjait, többek között Mickey Rourkekot, Bruce Willist és Arnold Schwarzeneggert is sikerült megnyernie a film egyes szerepeire.

Rendező: Sylvester Stallone
Forgatókönyvíró: Sylvester Stallone, Dave Callaham
Producer: Kevin King, Avi Lerner, John Thompson
Zene: Brian Tyler
Vágó: Ken Blackwell, Paul Harb
Operatőr: Jeffrey L. Kimball

Szereplők és magyar hangok:
Sylvester Stallone (Barney Ross) (Gáti Oszkár)
Jason Statham (Lee Christmas) (Epres Attila)
Jet Li (Ying Yang) (Görög László)
Dolph Lundgren (Gunnar Jensen) (Jakab Csaba)
Eric Roberts (James Monroe) (Kőszegi Ákos)
Mickey Rourke (Tool) (Schneider Zoltán)
Giselle Itié (Sandra) (Tenki Réka)
David Zayas (Garza tábornok) (Rosta Sándor)
Bruce Willis (Mr. Templom) (Dörner György)
Arnold Schwarzenegger (Trench) (Reviczky Gábor)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply