Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Nincs kiút (No Way Out – 1987)

Nincs kiút (No Way Out – 1987)

Tom Farrell egy tisztességes, hazaszerető őrnagy, aki a tengerészgyalogságon szolgál. Barátja, aki a védelmi miniszter főtanácsadója meghívja egy bálba, ahol összeismerkedik a gyönyörű Susannel. A férfi és a nő között a vonzalom alakul ki, és egymásba szeretnek. Azonban a férfi nem is sejti, hogy a nő David Brice a védelmi miniszter szeretője. Amikor Tom az egyik bevetésén megment egy embert, Brice felfigyel rá és munkát ad neki. Mondván hősökre mindig szükség van. Az lenne a feladata, hogy a Pentagonban a CIA segítségével nyomon kövesse az oroszok tengeralattjáró kísérleteit. Tom habozás nélkül elvállalja a munkát, nem minden nap adatik meg az ember számára egy ilyen lehetőség. Amikor Tom és Susan intim közelségbe kerülnek egymással – és a férfi távozott – hirtelen megjelenik a féltékeny miniszter. Brice és Susan dulakodnak, és a miniszter véletlenül megöli a nőt.
Brice kétségbeesetten próbálja menteni a menthetőt, kitalál egy történetet arról, hogy Susant egy orosz kém ölhette meg. Amikor Tomot bízzák meg azzal, hogy ő találja meg a kitalált orosz kémet, teljesen összeomlik. Rájön, hogy szerelmét a Brice ölhette meg és nem létezik semmilyen orosz kém. 48 órája van arra, hogy bebizonyítsa ártatlanságát, úgy, hogy saját maga ellen vezeti a nyomozást, holott a főnöke a tettes.

Rendező: Roger Donaldson
Forgatókönyvíró: Robert Garland
Operatőr: John Alcott
Látványtervező: J. Dennis Washington
Vágó: William Hoy, Neil Travis
Zene: Maurice Jarre

Szereplők és magyar hangok:
Kevin Costner (Tom Farrell őrnagy) (Rátóti Zoltán)
Gene Hackman (David Brice védelmi miniszter) (Rajhona Ádám)
Sean Young (Susan Atwell) (Vándor Éva)
Will Patton (Scott Pritchard) (Cseke Péter)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply