Kezdőlap / Függőségek / A füves cigi hatása

A füves cigi hatása

A marihuána olyan kábítószer, amit az indiai kender leveleiből és virágzatából készítenek és más néven hasisnak vagy hivatalosan kannabisznak neveznek.
Több formáját ismerjük van a kiszárított növény levele amelyet összeaprítanak , van a hasis amely az előző folyamat folytatása csak itt porrá őrlik és formába helyezik, ezekből cigit tudnak csavarni. A hasist tovább finomítva olajat készítenek belőle. A fű részét elszívják az olaj részét ételbe szokták keverni. Azok akik használják eleinte kíváncsiságból vagy a társaság miatt teszik meg. Nagy tévhit ,hogy ártalmatlan és , hogy nem lehet rászokni. minél többször használják annál inkább rá szoknak és a szervezetük többet követel. Aki szedi és már függő annak kell a minden napos használata mert különben rossz a közérzete és ha nem kap akkor elvonási tünetek jelentkeznek. Nem csak testi ,de lelki befolyásoltságot is okoz, csökkenti az étvágyat hiszen nem éreznek éhséget, csökkenti a szívritmust, kiszárítja a torkot és a szájat é sokszor kiszáradást vagy fulladást is okozhat. Általában a hangulatra és közérzetre hat, hiszen vagy jó hangulatot vagy éppen pánikot okoz. Ha valaki ilyet használ az igen aluszékony és szinte szét van esve nagyon szét szórt és az idő érzéke is megtompul. Főbb veszélye attól függően ,hogy mennyi ideig és mennyit használják mind a két nemnél hormonális problémákat eredményez. Mellkasi fájdalmat okozhat hiszen roncsolja a tüdőt is, főképp fiatal korban kell oda figyelni. Közlekedési problémákat és tévképzeteket okozhat. Nos mivel ezek illegális kábítószerek így termelésük és birtoklásuk , de eladásuk és szedésük is büntethető.
Azok akik ezt használják tudatában vannak ,hogy mire vállalkoznak és mit eredményez , de hatás érdekében nem foglalkoznak a következményekkel.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismamák netfüggősége

Az már nem számít újdonságnak, hogy az internet függőséget okoz. Azonban míg eddig ez a …

Leave a Reply