Kezdőlap / Társadalom / Válás / A gyermekek és a válás

A gyermekek és a válás

A gyerekeknek a válás nagyon stresszes és zavaros lehet. Nem értik, hogy anya és apa miért veszekszik folyton, és hogy miért nem szeretik már egymást. Gyakran önmagukat hibáztatják a válás miatt, amit a szülőknek észre kell venniük, és ezt a tévhitet el kell oszlatniuk a gyerekekben. Ez sokszor nem könnyű, de nagy odafigyeléssel, türelemmel és feltétlen szeretettel el lehet érni, hogy a gyermek túllépjen a megpróbáltatásokon, és elfogadja az új helyzetet. Ideális esetben a szülők legalább beszélő viszonyban vannak egymással, és együtt tudják megoldani a felmerülő problémákat, bármelyik félnél is maradnak a gyerekek.
Ezáltal ha bármilyen bajba, lelki válságba is keveredik csemeténk, biztos lehet benne, hogy bármelyik szülőre számíthat. Minden életkorban szüksége van a gyereknek arra, hogy érdeklődjön a anya és apa a hogyléte felől. Sokat kell kérdezgetni, mit szeret csinálni, mi történt vele aznap a suliban, oviban, vannak e barátai…..ezáltal úgy érzi, törődnek vele, szeretik őt a szülők, annak ellenére is, hogy nem laknak együtt.
Annak a félnek, aki nem lakik a gyermekeivel, fontos időt szánni a látogatásokra, hogy a porontyunk azt érezze, élvezi a szülő a vele töltött időt, és nem csak kötelességtudatból van vele.
Nem szabad hogy a harc határozza meg anya és apa életét a válás után, hisz a gyermek mindig össze fogja kötni őket.
És bármilyen baj is volt a házasságban, erről a gyerek nem tehet! Nem szabad hogy ő legyen a válás legnagyobb vesztese, hiszen a gyermek csak azt szeretné, hogy mindkét szülő része legyen az életének, szeresse őt és számíthasson rá, bármilyen baj is adódik fiatal életében.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás után egyedül

Sokan bizonytalannak érzik a jövőt, a mai napot és a holnapot, nem tudják mi lesz. …

Leave a Reply