Kezdőlap / Társadalom / Válás / A gyermekek és a válás

A gyermekek és a válás

A gyerekeknek a válás nagyon stresszes és zavaros lehet. Nem értik, hogy anya és apa miért veszekszik folyton, és hogy miért nem szeretik már egymást. Gyakran önmagukat hibáztatják a válás miatt, amit a szülőknek észre kell venniük, és ezt a tévhitet el kell oszlatniuk a gyerekekben. Ez sokszor nem könnyű, de nagy odafigyeléssel, türelemmel és feltétlen szeretettel el lehet érni, hogy a gyermek túllépjen a megpróbáltatásokon, és elfogadja az új helyzetet. Ideális esetben a szülők legalább beszélő viszonyban vannak egymással, és együtt tudják megoldani a felmerülő problémákat, bármelyik félnél is maradnak a gyerekek.
Ezáltal ha bármilyen bajba, lelki válságba is keveredik csemeténk, biztos lehet benne, hogy bármelyik szülőre számíthat. Minden életkorban szüksége van a gyereknek arra, hogy érdeklődjön a anya és apa a hogyléte felől. Sokat kell kérdezgetni, mit szeret csinálni, mi történt vele aznap a suliban, oviban, vannak e barátai…..ezáltal úgy érzi, törődnek vele, szeretik őt a szülők, annak ellenére is, hogy nem laknak együtt.
Annak a félnek, aki nem lakik a gyermekeivel, fontos időt szánni a látogatásokra, hogy a porontyunk azt érezze, élvezi a szülő a vele töltött időt, és nem csak kötelességtudatból van vele.
Nem szabad hogy a harc határozza meg anya és apa életét a válás után, hisz a gyermek mindig össze fogja kötni őket.
És bármilyen baj is volt a házasságban, erről a gyerek nem tehet! Nem szabad hogy ő legyen a válás legnagyobb vesztese, hiszen a gyermek csak azt szeretné, hogy mindkét szülő része legyen az életének, szeresse őt és számíthasson rá, bármilyen baj is adódik fiatal életében.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A válás útvesztőjében

A Központi Statisztikai Hivatal kutatása szerint Magyarországon a házasságok több, mint kétharmada végződik válással. Ez …

Hozzászólás