Kezdőlap / Társadalom / Válás / Mikor szánod rá magad a válásra?

Mikor szánod rá magad a válásra?

A házasságok a mennyben köttetnek de a földön kell megélni őket. Mostanában nem nagy dolog egyszer-többször elválni. Persze ennek is más a megítélése falun és városon. Elváltál már? Akkor tudod. Még nem váltál el? Reménykedj, hogy nem is fogsz!
Azokról a kapcsolatokról szeretnék írni amiket kölcsönös vonzódás hozott össze. Van hogy szerelmes vagy a párodba, de mire a házasságra kerül a sor már csak azért állsz oda, mert évek óta együtt vagytok. Különben is mind a két család azt várja el, hogy egybekeljetek. Kényelmesebb belemenni, mint szembefordulni mindenkivel. Aztán pár év múlva (de lehet, hogy sosem) elfáradsz és érzed, hogy menned kell. Az is lehet, hogy belép egy bizonyos harmadik. Mindegy kinek az oldaláról. Valószínű, ilyen házasságba minden gond nélkül beléphet valaki. Olyan érzéseket tapasztalsz magadon, amit még soha. A gyávák meghúzódnak és félnek nekimenni a dolognak. Nem merik felrúgni a rosszul működő frigyüket. De ha bátor, akkor lehet még a jutalma a boldog élet.
Kezdődhet egy kapcsolat égig érő szerelemmel. Aztán a mindennapok során bukik ki, hogy nem is tudod kivel kötötted össze az életedet. Még tudod szeretni egy darabig de ez már nem tart sokáig. Itt már szintén nyitott a dolog egy harmadik fél felé. Az ember pedig vagy gyáva vagy felvállalja amit kell.
Olyan is létezik, hogy nincs más választás, mint válni. Ezzel ugyanis van aki az életét, esetleg a saját gyermekéét menti meg. Menekül, mert ezt az egyet teheti.
Ha úgy érzed mást is tudnál szeretni, akkor már nem sok esély van rá, hogy rendbe jöjjön a házasságod. Ha meg a párod nyitott más felé, el kell gondolkodni rajta: aki egyszer megteszi, megtesz máskor is. Az aranyszabály alól kevés kivétel van.
Nem tudsz dönteni? Fogj egy papírt, írd fel mi szól a válás mellett és mi szól ellene. Tudni kell, hogy nem könnyű válni. Még ha a hivatalos része rendben is megy ( bár sok esetben az sem), érzelmileg nem könnyű feldolgozni.
Ha nem érzed jól magad, dönts minél előbb. Hozd rendbe vagy hagyd el! Mindkettő nehéz. De legnehezebbé te teszed saját magadnak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás után egyedül

Sokan bizonytalannak érzik a jövőt, a mai napot és a holnapot, nem tudják mi lesz. …

Leave a Reply