Kezdőlap / Önismeret / Célok / Grafológia – ismerd meg önmagad!

Grafológia – ismerd meg önmagad!

Életünk során folyamatosan döntéseket kell hoznunk, az, hogy hogyan írunk, azt is mi választjuk meg. Míg egyesek nem sajnálják az időt, hogy szépen kerekített, kifogástalan külalakú, precíz sorokat vessenek papírra, addig mások a külsőségekkel és az olvashatósággal mit sem törődve, szinte lekaparják mondanivalójukat. Mindez a mi választásunk, mi döntjük el, hogy gyorsan vagy lassan, kötötten vagy kötetlenül, és másoktól ellesett formákat felhasználva írunk. Ezek a váalsztások egyértelműen személyiségünktől függnek, úgy döntünk, ahogy agyunk diktálja.

Önmagunk megismerése ma már egyre jólcsengőbb jelenség, ha belegondolunk, jól is van ez így, hisz az ember saját magát sem ismerheti elég jól. Az önismeret szükségessége napjaink karrier-orientált világában még fontosabbá vált. Nem mindenki képes arra, hogy reális képet alkosson magáról, ebben az esetben külső segítségek keresésére kerülhet sor. A grafológia, azaz a kézírásunk vizsgálata ebben nyújt segítséget, nem is gondolnánk, hogy betűink mennyire árulkodnak rólunk!

Kézirásunkból a következőek tárhatók fel:

  • mentális képességek (kommunikáció, érdeklődések, kreativitás, megfigyelés, gondolkodás, szervezőlépesség, stb.)
  • önreguláció (fegyelmezettség, önirányítás, kudarctűrés, döntés, kitartás, stb.)
  • társas kapcsolatok (beilleszkedés, viselkedés, alkalmazkodás, segítőkészség, empátia, tolerancia, dominancia, konfliktus, stb.)
  • energizáltság (energiagazdálkodás, tettvágy, fizikai és pszichés terhek viselése, vitális állapot, stb.)
  • önértékelés (önbizalom, önkontroll, elfogadás, stabilitás, stb.)
  • érzelmi élet (érzékenység, agresszivitás, kiegyensúlyozottság, befolyásolhatóság, hangulat, stb.)
  • munkavégzés (hozzáállás, tempó, stílus, önállóség, problémamegoldás, precizitás, szorgalom, vezetés, csapatmunka, stb.)
  • motivációk (önmegvalósítás, anyagiak, mozgásigény, térigény, társas igények, elismerés iránti igény, stb.)

Mindez nem hókuszpókusz, a grafológus szakemberek sokaknak életre szóló tanácsokat, felvilágosítást, iránymutatást adhatnak az íráskép tanulmányozásával. Mindannyian kíváncsaik vagyunk, főleg a minket érintő dolgokkal kapcsolatban, ki ezért, ki azért. Van aki megerősítést vár, mások az útbaigazítás, céljaik elérése reményében keresnek fel szakembert.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ami előre visz

Mindent és mindenkit hajt valami. A gépeket a motor- ők cél nélkül haladnak előre. Persze …

Leave a Reply