Kezdőlap / Önismeret / Célok / Ami előre visz

Ami előre visz

Mindent és mindenkit hajt valami. A gépeket a motor- ők cél nélkül haladnak előre. Persze az ember irányításával indirekt módon még a gépek is egy kitűzött cél elérésén dolgoznak. Az élővilág az életben maradásért küzd a maga egyszerű módján. Az evolúció „csúcsa” az ember, már szélesebb körűen ledefiniálható álmokat hajt. Az álmok megtestesítik a célokat. A tudattal együtt formálódnak igényeink is. Persze tudat és cél nincsenek mindig egyenes arányban. Az egészséges tudat segítségével helyén kezelhetjük céljainkat – nem túl szerencsés a valóságtól teljesen elrugaszkodni. Gyerekkorban még aranyos a hatalmas ambíció, mindenki milliomos, híres lesz. (hát persze Petike). Az biztos, hogy cél nélkül megállunk, és aki egy helyben toporog, az visszafelé halad, lefelé csúszik. Így lehet elveszíteni akár a teljes egzisztenciát is. Ha nincs, amiért küzdjünk, akkor elvesztünk. Persze a legkönnyebb belefáradni a mindennapos harcba, hiszen ott sekélyesek a kihívások. Sokaknak, sőt egyre többeknek a célja ma már megegyezik az állatvilágéval, vegetálni, legalább enni valamit, és egy odú ahol este lehajthatja a fejét. De ha feladjuk, akkor lezuhanunk. A célokat meg kell találni, ki kell tűzni és következetesen dolgozni kell elérésükért. A célokhoz remény is társul. Persze a puszta remény nem valósítja meg helyettünk álmainkat. De a remény adja az önbizalmat, aminek segítségével belevághatunk a célok elérésébe.
Az önismereti gyakorlatok, a tanfolyamok, amelyek az utat a sikerhez hivatottak megmutatni, kivétel nélkül a motivációt említik meg elsőként.
Az biztos, hogy olyan sosincs, hogy elég, már minden megvan. A boldogság soktényezős, annyi apró elem van, amelyek közül ha bármelyik hiányzik, megborul a lelki egyensúly. Ilyenkor a boldogtalanság próbál a közelünkbe férkőzni.
Az élet egy folyamatos küzdelem, ami bizony elég fárasztó tud lenni, de minden cél elérése új energiát ad a további küzdelemhez

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért szükséges, hogy legyenek céljaim?

Sokan vagyunk ki tudatosan, ki csak úgy éli életét. Mit is jelent ez? Egyik ember …

Leave a Reply