Kezdőlap / Társadalom / Vallás / A Hét Sugár

A Hét Sugár

A Hét Sugár
A Hét Sugár hét különböző energiaáramlat, amelyeknek az egymásra hatása teremtett meg mindent a világegyetemben. Minden sugár egy nagy, kozmikus élet megjelenési módja, amely az energiájával megteremti, és élettel tölti el a formákat, amelyeken keresztül az anyagi síkon megnyilvánul, legyen az egy növény, egy ember vagy egy naprendszer. Amikor azt mondjuk, hogy egy ember, egy nemzet vagy egy bolygó például az első vagy a második sugáron jár, akkor ez azt jelenti, hogy ezek az energiák határozzák meg, és ez a minőség jut benne és rajta keresztül kifejezésre.

A hetes ritmus, mint kozmikus ritmus, sok síkon és az élet sok területén nyilvánul meg: a szivárvány hét színében, a skála hét hangjában, az élet hét síkján, a hét szent bolygóban, és így tovább.

Minden embert öt sugárerő irányít:

– a lélek sugara, amely számtalan korszakon keresztül ugyanaz marad, és nem változik;
– a személyiség sugara, amely életről életre változik, amíg végül minden minőség megvalósul benne;
– a mentális testet és a gondolatokat meghatározó sugár;
– az asztrális és érzelmi hajlamok sugara;
– a fizikai test és az agy sugara.
A személyiség és a test sugarai életről életre ciklikusan változnak, és ezek az energiák határozzák meg a test felépítését, a külsejét, az érzelmi természetét és a mentális képességeit. Meghatározzák a jó tulajdonságainkat épp úgy, mint a hibáinkat is, amelyeket egy adott energiasugár erényeinek és gyengeségeinek is nevezünk.

Például az akarat és a hatalom gyakorlásának a képessége az 1. sugárhoz tartozik. Ez a sugár állhatatossággal és széles látókörrel rendelkezik. A gyengeségei a büszkeség, a becsvágy, az önfejűség és a gyakran tudattalan vágy a mások feletti uralomra. A szeretet-bölcsesség 2. sugara rendelkezik a szeretet képességével, nagy beleérzőképességgel fordul mások felé, és megérti az álláspontjukat. Ugyanakkor közönyös, önző és bizalmatlan is lehet a többi emberrel szemben, a belső fejlettségéhez mérten.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vízkeresztség

A keresztségek a Bibliai alaptanítások, fundamentumok közé tartoznak. Két keresztségről beszél a Biblia, melyekre mind …

Hozzászólás