Kezdőlap / Társadalom / Vallás / A hetes szám kozmikus kulcsszám

A hetes szám kozmikus kulcsszám

A misztériumiskolák tanításának a leglényegesebb eleme a látható világegyetem hétszeres jellegének, valamint az ember univerzális eredetének a tana volt. A hetes szám kozmikus kulcsszám, amely a teljes – mind az anyagi, mind a spirituális – evolúció alapkövét jelenti. Tudjuk például, hogy az emberi bőr hétrétegű, a skála hét hangból áll, a színkép hét színre osztható, a hét is hét napból áll, Istennek hét aspektusa és hétszeres kisugárzása van, hét szent bolygót ismerünk, a testben hét energiaközpont található, és így tovább. Ebben az értelemben tanították az ember hétszeres felépítését is.
Az orvostudományt, a fizikát és a matematikát, akárcsak a filozófiát, a tudományágak belső álláspontja alapján tanulmányozták. Nem az volt a cél, hogy a tanítványok minél több képleteket tanuljanak meg kívülről, hanem a témakör legmélyét kellett megérteniük. Ha a tanulás az okkult kozmikus alapokból indul ki, akkor a tudás idővel bölcsességgé válhat. Így hatolt be idővel az igazságról szóló tudás a gondolatok világába, és áthatotta még a misztériumiskolát körülvevő országokat is. Görögországban és Rómában csaknem valamennyi, történelmi jelentőséggel bíró férfi beavatást nyert a misztériumok egy vagy több szintjébe.
Egyiptom misztériumiskoláiban az életnek és az élet eredetének az összefüggéseit, valamint a lélek halhatatlanságának a filozófiáját tanították. A gondosan kiválasztott jelöltek beavatási szertartások során sajátíthatták el a magasabb tudást.
Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy ennek a tudásnak a megszerzése komoly fizikai veszélyekkel is járt együtt, ezért szükségszerűen halálfélelmet is váltott ki a jövendő beavatottból. Hiszen annak idején ezek a szertartások, a mai korral ellentétben, nem kizárólag a jelképek síkján folytak le. Aki a beavatási szertartás során vagy utána méltatlannak bizonyult, áItalában az életével fizetett.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia és a homoszexualitás

A Biblia egy-két versben említést tesz bizonyos homoszexuális cselekedetekről – minden hivatkozás negatív. A qadesh …

Hozzászólás