Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / A hihetetlen Hulk (The Incredible Hulk – 2008)

A hihetetlen Hulk (The Incredible Hulk – 2008)

A hihetetlen Hulkot egy amerikai szuperhős-film, amelyet 2008-ban mutattak be a világ számos országában. A főszereplő Bruce Bannert, Edwart Norton alakította, míg szerelmét Betty Rosst, Liv Tyler. A film 150 millió dollárból készült, és több mint 390 millió dollárt termelt összesen. A film nem a 2003-ban készült Hulk című film folytatása. Mivel a 2003-as Hulk című film nem teljesített valami fényesen, azért a Marvel stúdió visszaszerezte a jogokat és saját kezébe helyezte a történetet. A Marvel célja az volt, hogy olyan forgatókönyv szülessen, ami hasonlít a képregényre és a sorozatra. A film elején lévő flashbackekkel oldották meg az előzmények bemutatását. A film 16 éven aluliak számára nem ajánlott!
A történet középpontjában Bruce Banner tudós áll, aki minden erejével azon fáradozik, hogy mielőbb gyógymódot találhasson az átváltozására. Munkáját nagyban beárnyékolja az, hogy nyomában van szerelme apja Ross tábornok, aki emberfeletti erejét szeretné katonai célokra felhasználni. Ross segítségül hív egy gyakorlott katonát, aki segíthet célja elérésében. Eközben Banner kénytelen menekülni, és meg kell próbálnia magába tartania Hulk megfékezhetetlen erejét. Eközben Ross az új katonát felhasználva egy új „Hulkot” teremt, aki még pusztítóbb és erősebb, mint a zöld óriás.

Rendező: Louis Leterrier
Forgatókönyv: Zak Penn
Író: Stan Lee, Jack Kirby
Zene: Craig Armstrong
Operatőr: Peter Menzies Jr.
Vágó: John Wright
Producer: Avi Arad
Executive Producer: Stan Lee

Főszeplők és magyar hangok:
Edward Norton (Bruce Banner) (Kaszás Gergő)
Liv Tyler (Betty Ross) (Görgyi Anna)
Tim Roth (Emil Blonsky) (Forgács Péter)
William Hurt (Ross tábornok) (Rosta Sándor)
Robert Downey Jr. (Tony Stark) (Fekete Ernő Tibor)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply