Kezdőlap / Társadalom / Kapcsolatok / Barátságok

Barátságok

Az emberi kapcsolatoknak az egyik legfontosabbja a barátságok.Mindannyiunknak szükségünk van barátokra, olyan emberekre akik meghallgatják véleményünket, tanácsot adnak, segítenek nekünk , velünk vannak a bajban és a jó bulikban is. Ezek az emberek, ugyan nem állnak velünk rokoni kapcsolatban, de mégis közel állnak hozzánk, megosztjuk velük érzéseinket(örömünket,fájdalmunkat), gondolatainkat, élményünket. Általában lakóhelyünkhöz közel, a suliban vagy valamilyen közösségen belül ismerkedünk és itt alakítunk ki legtöbbször baráti kapcsolatokat. Persze ez csak úgy megy, ha megegyezik érdeklődési körünk vagy esetleg valamilyen közös élményt megéltünk együtt. Sok olyan ember van akinek rengetek barátja van, de én úgy vélem, hogy igaz barát, akivel megosztunk mindent és viszont odafigyelünk rá nem lehet túl sok. Ez persze nem egy szabály, de az embereknek nincs annyi ideje sajnos, hogy mindenkire egyformán oda figyeljenek és mindenkiről gondoskodjanak. Azonban úgy gondolom, hogy a barátságokat igen meg kell becsülnünk és oda kell figyelnünk a barátainkra, úgy ahogy ők is figyelnek ránk. Sokszor egy ölelés egy kedves szó is nagyon sokat tud jelenteni, főleg egy baráttól, egy olyan embertől akit közelebb engedtünk magunkhoz, és az egész életünket megosztjuk vele.
Barátságokat általában a fiúk a fiúkkal, a lányok a lányokkal kötnek. Persze ez sem egy szabály, de általában a saját nemünkhöz tartozókkal könnyebben szót értünk.
A barátságok egész életünket végig kísérik. Míg családtagjainkkal az idő múlásával egyre ritkábban találkozunk (egyetem,családalapítás,különköltözés), úgy a barátságok veszik át a helyüket. Ez persze nem azt jelenti, hogy megszűnik a családi kapocs, mert egyáltalán nem, de sok esetben pótolják azt a szeretetet, védelmet amit régen a család nyújtott.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A férfias férfi

A fiúktól egészen kicsi koruk óta elvárják, hogy keményen viselkedjenek, soha ne sírjanak és mindenben …

Leave a Reply