Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Harcosok klubja (Fight Club – 1999)

Harcosok klubja (Fight Club – 1999)

A Harcosok klubja egy amerikai-német filmdráma, amelyet 1999-ben Amerikában, 2000-ben Magyarországon mutattak be a filmszínházak. A film 63 millió dollárból készült és összesen több mint, 100 millió dollárt termelt szerte a világon és az USA-ban. A film 139 perces és 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
A film helyszíne egy amerikai nagyváros pincéiben játszódik, ahol egy titkos szervezet tagjai napi rendszerességgel találkozzanak, azért, hogy az utcát járva törjenek, zúzzanak és számos törvénybe ütköző cselekedetet műveljenek. Még mielőtt ezt elkezdték volna, más szórakozást találtak maguknak, méghozzá a verekedést. Esténként a pincékbe összegyűlve verték egymást olykor véresre, máskor félholtra. Az ötlet két barát fejéből pattant ki, abból a célból, hogy unalmukat elűzzék. Számukra az extrém verekedés okozza a szabadságot, a kielégülést, a szórakozást, az erőt, hatalmat. Amint a két szereplő egyre jobban süllyed bele ebbe a beteg világba, egyre inkább kezdenek szellemileg elkorcsosulni. Amint végbemegy ez a negatív változás, annál inkább többet akarnak vágyaik beteljesülése céljából.
David Fincher egyik remek filmje a lélektani átalakulással kapcsolatban. Felnyitja a szemünket, hogy nemcsak az állatok viselkedhetnek „állatok” módjára.

Rendező: David Fincher
Író: Chuck Palahniuk
Forgatókönyv: Jim Uhls
Zene: Howard Shore, Dust Brothers
Operatőr: Jeff Cronenweth
Vágó: James Haygood
Producer: Arnon Milchan, Art Linson

Szereplők és magyar hangok:
Edward Norton (Jack) (Dévai Balázs)
Brad Pitt (Tyler Durden) (Selmeczi Roland)
Helena Bonham Carter (Marla Singer) (Ónodi Eszter)
Meat Loaf (Robert Paulson) (Gesztesi Károly)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply