Kezdőlap / Pénzügy / Hitel / A hitel előnyei és hátrányai

A hitel előnyei és hátrányai

A hitel a mai világban nagyon sok ember életét meghatározza, mert nincs lehetőségük, anyagi keretük arra hogy például egy autót vagy egy lakást saját pénzből megvegyenek, így hitelt kénytelenek felvenni.
Ennek előnyének mondható az hogy akik önerőből nem tudják megvásárolni az amire szükségük van, mint ahogy az előbb említettem házat, autót vagy éppen valami munkához kapcsolódó elektronikai kelléket, vagy éppen bármi mást akkor ezt megteheti hitel felvétel segítségével természetesen csak akkor ha a feltételeik adottak a hitel igénylőnél.
Hátránya viszont az, hogy van aki még ezt sem tudja fizetni, mert a hitel törlesztő részletei nőnek.
Sajnos manapság nagyon sok olyan ember, család van aki ezért veszíti el otthonát, viszik el az autóját, és nem azért mert a hitelfelvevő nem akarja fizetni hanem mert nem tudja. Persze olyan eset is van aki nem akarja fizetni, az az ember úgy gondolom ne csodálkozzon ha ilyenre kerülne a sor.
A hitel nagyon sok esetben meghatározó szerepet játszik a felvevője élete nagy részében.
Nagyon sok lehetőséget ajánlanak a bankok, mindegyik más sokszor csak kedvezőnek tűnőt, de ha odafigyel az ember és jól átgondolja sikerül a neki legmegfelelőbb hitelt kiválasztania amit biztosan tud fizetni még akkor is ha állását elveszíti, hiszen manapság nap mint nap rengeteg ember veszíti el állását valaki önhibájából van aki önhibáján kívül.
Én úgy gondolom és azt tanácsolom mindenkinek aki hitelfelvételen töri a fejét jól gondolja át a lehetőségeket, hogy úgy tudjon dönteni, hogy az később annak fizetése ne okozzon problémát!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Áruvásárlási hitel

Az áruhitel lényege, mint a nevében is benne van egy adott árut szeretnék meg venni, …

Hozzászólás