Kezdőlap / Horkolás / A horkolás tünetei

A horkolás tünetei

Az egyik leggyakoribb probléma, amivel az alváskor találkozunk a horkolás. a horkolás nagyon kellemetlen lehet a hálótárnak, de magának a horkoló embernek is. A horkolás egy alvás alatti légzészavarnak a jele. Aki horkol az előfordulhat, akár több százszor az alvás ideje alatt nem vesz levegőt. Ennek az lesz a következménye, hogy a szervezete oxigénhiánytól függ szenvedni. Logikus, hogy az egészségünkre káros és különböző betegségek okozója lehet. Van azonban egy másik következménye is, hogyha valaki éjszaka az oxigénért küzd folyamatosan, akkor nem tudja megfelelő minőségben eltöltenie az alvását, azaz nem fog mélyén aludni. Ezért napközben, fáradt, álmos lesz.

A horkolásnak számos okai lehetnek. Például az elhízás. A felesleges zsírréteg nemcsak a bőrünk alá, hanem a garatizomzat és a garatnyálkahártya közé is rárakodhat. A vastagabb nyak, toka is közrejátszhat a betegséghez.

Túlzott alkoholfogyasztás: Ne igyál lefekvés előtt három órával túl sok alkoholt és ne egyél nehéz, zsíros vacsorát! Ugyanis az alkohol és a nehéz, zsíros vacsora a garatizmok ellazulását okozzák.

Gyógyszerek mellékhatásai: Mindegyik gyógyszernél előfordulhatnak mellékhatások. Leginkább a pszichés, antidepresszáns, altató típusú gyógyszerek okoznak horkolási tüneteket. Mindenképpen konzultálj kezelőorvosoddal az esetleges mellékhatásokról!

Dohányzás: A dohányzás számos egészségügyi problémát okoz a mai világban. A dohányfüst irritálja a nyálkahártyát, azért a garat megduzzad és beszűkíti a légutakat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Terhesség és horkolás együtt?

Valóban többet és erősebben horkolnak azok az anyukák, akik éppen várandósak? Egy kísérlet segítségével próbáltak …

Leave a Reply