Kezdőlap / Horkolás / Horkolás

Horkolás

A legtöbb ember tagadja ugyan, de szinte mindenki horkol. Van aki csak ritkán, van aki gyakrabban, és van aki állandó jelleggel. Maga a horkolás nem probléma, csak a nagyon hangos, és állandóan fennálló kóros változata. Igazából ez is csak annak okoz problémát aki a horkoló mellett próbál aludni.
Alvás közben a felső légutak izmai, és kötőszövetei ellazulnak. A levegő, amit beszívunk, és kifújunk, megrezegteti ezeket, és a fellépő rezonancia következménye a horkolás.
A hangerő alapján 4 fajtáját különböztetjük meg. Gyenge, mérsékelt, komoly, és súlyos.
A kiváltó okok közt szerepel többek közt a túlsúly, a gyenge izomtónus, szervi elváltozások, a jóllakottság, és különböző orr eredetű problémák. De vizsgálják, hogy lehet-e összefüggés a horkolás és a cukorbetegség között.
Az egyszerűbb esetekben segíthet, ha alvópózt váltunk. A komoly horkolás azonban nem függ attól, hogy milyen helyzetben alszunk. Ezekben az esetekben is van megoldás, nem kell aggódni. Nézzünk párat.
Használhatunk orrcseppet, vagy spray lefekvés előtt. Így a légutak tiszták lesznek, könnyebben lapunk levegőt. Vannak úgynevezett orrtágító tapaszok. Ezek is segíthetnek.
Sokan az áll megemelésére esküsznek, és ezért nyakmerevítőben, vagy teniszlabdával az álluk alatt alszanak.
Aki túlsúlyos, és horkol, próbáljon meg leadni pár kilót, lehet, hogy ezzel meg is oldódik
A probléma.
Van lehetőség gyógyszeres kezelésre, és műtétre is, de ez utóbbit csak akkor végzik el, ha valamilyen szervi elváltozás indokolja.
Alvás előtt 3 órával ne együnk, ne fogyasszunk alkoholt. Valamint a dohányzásról való leszokás is segít.
Végezetül néhány érdekesség a horkolással kapcsolatban.
Egy felmérésből az derül ki, hogy a horkolás csökkenti a nemi vágyat. A megkérdezettek több mint fele állította, hogy szexuális élete romlott a horkolás miatt. Negyedük pedig válokként is megnevezte a horkolást.
A földön minden 4.ember horkol. 60 év felett minden 2.
A leghangosabban horkoló ember alvás közben 85 deci-belles zajt kelt. Ez egy légkalapács hangjának felel meg.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A horkolás okai,hangereje és ellenszerei

A horkolás az a jelenség,amely nem annak a személynek okozza a bosszúságot aki a horkolást …

Leave a Reply